Team cia – Canine in Action

Att bo i lägenhet med känslig hund

När Freja har sina extra känsliga perioder märker man tydligt att lägenhetslivet inte är optimalt. Hon reagerar på ljud, troligen dofter (som inte jag känner), grannar i trapphuset, hundar innanför dörrarna, trappstädet osv.

Värst är när någon ny flyttar in, speciellt hundar. Precis Nu i skrivandets stund slår det mig! Det har ju flyttat in en ny hund på våningen över oss. Jag har hört den skälla vid några tillfällen. Kan det vara därför Freja är så stressad just nu?

Hon reagerar på allt i dagsläget. Från att ha haft en ganska bra period, till att gå i taket för minsta lilla.

Här om dagen gläfste hon åt en yngre tjej på gården, något hon faktiskt inte gjort på några veckor. Dagen efter såg jag samma tjej ute på promenad med nya hunden i huset.

Det är ju som sagt så att lägenhet kanske inte är optimalt för hundar, speciellt inte reaktiva och känsliga hundar. Det blir ju på något vis ”revir” mot ”revir” rakt på varandra. Lite som djur i en djurpark där individer förs samman utan att ha valt det själva, och dessutom på mycket mindre mark än de skulle haft som revir och hem i naturen.

I lägenhet tvingar vi hundar från olika familjer att bo under i princip samma tak utan att de har någon möjlighet att värja sig.

Nu börjar träningen mot att bygga upp Frejzor igen. Ensamträning, hundmöten, människomöten, gå i trapphuset… Vi har att göra ett tag framöver.

Lämna ett svar