Team cia – Canine in Action

Arkiv för Hundspektra Kategorin

Fotografering med Tippstar

Fotografering med Tippstar

I helgen var jag på kurs för Fanny Gott för att lära mig mer om Hoppteknik.
På söndagseftermiddagen var huvudet lagom mört efter att ha fått det fyllt med övningar och agilitytermer, men inte värre än att jag orkade med en liten fotografering av söta Tippa som vart med som observatör under kursen 🙂

Vi har fått in ett helt gäng nya roliga produkter i Hundspektras butik, så vi tog tillfället i akt för att låna Tippa som modell till två av våra favoritprodukter – JW Hol-ee roller och den långa kampfläta med kaninskinn! Hon var så duktig och det var roligt att få fotografera en ”ny” hund sådär oförhappandes.

När man fotar hundar blir det ju inte alltid som man tänkt sig, och jag har en liten förkärlek för att visa upp de bilderna som inte blir helt perfekta, eftersom det ofta är just de bilderna som kan spegla hunden allra bäst. Därför bjuder jag på två bilder från fotograferingen med Tippstar som kanske inte blev helt som vi tänkt oss, men som ändå satte sig lite extra i mitt hjärta 😉

Hoppteknik med Fanny Gott på Hundspektra

Hoppteknik med Fanny Gott på Hundspektra

Hoppteknik

Idag har vi tränat Hoppteknik för fullt på Hundspektra!
Duktiga Fanny Gott var gästinstruktör och nu är huvudet fullt av övningar, tankar och träningssug.

Detta med hoppteknik kommer sitta som handen i handsken för mig nu i sommar när jag inte är lika rörlig som vanligt pga. foglossning och stor mage 😉

Fler bilder kan ni se på Här Tasskompassens Facebooksida.
Jag måste lösa något ljus i ag-hallen på Hundspektra så vi kan få till bilderna ännu bättre! Att fota hund är så roligt, men svårt, när hundarna rör sig agility-snabbt i dovt ljus!
Ibland tycker jag att alla kunde vara lika långsamma när de springer som våran Freja. Hon hänger nästan still i luften när hon hoppar 😉

 

Agility Blåbärstävling på Hundspektra

Agility Blåbärstävling på Hundspektra

Sarah Vilda

Sarah och Vilda

Jonna Marley

Jonna och Marley

 

I lördags var det Blåbärstävling på Hundspektra, något som verkade uppskattas massor.
Det var så roligt att se alla tävlande som verkligen kämpade så mycket!

Jag kände flera av de tävlande, och det gör ju det hela ännu roligare. Några av de jag hejjade extra på var såklart Sarah med sina två hundar Vilda och Dixie samt Jonna med lånehundarna Marley och Embla.

Jag passade på att fota lite, men eftersom avståndet var långt och ljuset var kass så blev bilderna under all kritik.. Men samtidigt tänker jag som så att när man vart med och tävlat så är det roligt att få se bilder på sin prestation, även om de inte alltid är toppklass på bildkvalitén. Så vill ni se fler bilder kan ni kika in på Tasskompassens facebooksida.

Nu taggar vi till sommarens utomhustävlingar där vi kan få lite snyggare bilder på alla ekipage 😀

Goldie hos CSiGORAs hundbutik

Goldie hos CSiGORAs hundbutik

csigora goldie

För andra gången denna veckan får mattehjärtat växa lite extra när Goldie kommer med på en hemsida vi tycker om! Här om dagen var det Mush som ville ha med henne i ett inlägg om hundar som äter ben.

Idag fick vi frågan från vår favorit-hundbutik CSiGORA om de fick använda bilden på Goldie i hennes nya Active-sele på sin hemsida.
Vi är superglada för att få vara med på hemsidor vi tycker om och kan stå för samarbetet med 

csigora

Jag måste ju passa på att nämna en liten nyhet också, som kan gynna alla er runt Borås som gillar agility!

Visste ni att CSiGORA är med och sponsrar Hundspektras Blåbärstävling i agility den 11 april?
Vad kan passa bättre som vinst i en Blåbärstävling än blåa kampleksaker? 😉
Dessa är gjorda i kaninskinn, vilket mina hundar (som inte brukar leka) tyckte var riktigt festligt. Så jag fick snabbt plocka undan leksakerna igen efter att ha kikat och fotograferat dem!

Sen ska vi inte prata om Farmfood Trainers Godiset, det kunde inte stå framme mer än någon minut innan båda mina hundar tyckte det var dags att bjussa. Jag försökte förklara att de måste vinna någon av loppen i agilitytävlingen för att få ta del av vinsterna, men jag tror att hundarna stängde av öronen lagom tills dess…

Träningsvideo Bangträning och Gungan

Jag och Goldie har precis börjat träna Agility och känner lite på de olika hindren och försöker få upp en bra motivation och glädje i träningen.

Något jag lärt mig den hårda vägen är att jag inte vill att hon springer upp på gungan utan att veta vad det är för slags hinder. Det är lätt hänt att hundar rusar upp där när de är lösa och gungan står uppställd i hallen, och i värsta fall får du en hund som blir riktigt skärrad och det tar då onödig tid att få upp glädjen inför gungan igen.

Därför har jag kört igång Bangträning och vänjer även Goldie vid att springa upp på gungan, och ”åka hiss” ner, redan nu, så hon snabbt ska förstå vad som händer när man är på det hindret 🙂

Jag är absolut ingen proffs, så var inte för hårda när ni kikar på videorna.
Goldie är min ”testa-på-hund”, vi lär oss och utvecklas tillsammans! 🙂