Team cia – Canine in Action

Arkiv för Personligt Kategorin

Semester!

Denna semestern var verkligen välbehövlig! Jag har vart helt slut ett bra tag på grund av bland annat förlossningsdepressionen, så nu behövdes det lugn och ro och tid med familjen ❤️ Tyvärr har semestrar för vana att alltid vara för korta. Det gällde även detta året kan jag meddela ?Här är ett smakprov på vad vi haft för oss!

Pokémonjakt på landet! Tyvärr hittade vi inte många Pokémons här mitt ute i ingenstans, men Freja lyckades i alla fall hitta ett ägg som Goldie blev oerhört avundsjuk på..

Pokémonjakt, miljöträning och dogparkour inne i byn. Vi passade på när det inte var mycket folk så Freja slapp för mycket störningar nu medan vi går hos hundpsykologen. Jag kommer uppdatera massa mer om den träningen när vi är tillbaka i vardagen igen!

Sola! Ok, det har inte vart suveränt sommarväder, men hundarna har åtminstone lapat endel sol under dagarna.

Campa, några dagar mitt ute på landet bland kossor och grusvägar. Inga koppel, ingen asfalt, minimalt med stress och störning. Perfekt själslig återhämtning för mig och den lilla svart/vita ❤️

Jag är ingen dålig matte

cia matte
Hej, jag heter Cia och jag är en problem-matte. Jag behöver hjälp och är inte rädd för att erkänna det (längre)!

Nästa vecka ska vi träffa vår hundpsykolog igen. Vi ska träffas utomhus i Borås och träna en timma. Hjälp? Jag vet att det kommer gå bra och att hon kommer hjälpa oss att lyckas. Vi ska dessutom träffas där det inte finns så mycket störningar. Allt för att bädda för en så bra träning som det bara går. Samtidigt som jag verkligen vill detta så är jag livrädd!

Det som skrämmer mig mest är att någon ska få se hur Freja beter sig. Att de ska få se vilken -dålig- matte jag är, som låtit min hund bli såhär.

Jag hör deras tankar 

  • ”Usch vilken ouppfostrad liten råtta”
  • ”Varför gör hon ingenting?!”
  • ”Ska hon inte säga åt hunden när den gör sådär”
  • ”Hon borde inte få ha hund”
  • ”Hade den hunden varit stor skulle den aldrig få bete sig sådär!”

Förlåt, förlåt, förlåt!! Jag önskar det kunde vara annorlunda, men jag gör så gott jag kan.

Jag ÄR bra på hund! På riktigt, jag är ärligt talat en jävel på hund!! Jag har grymt mycket erfarenhet, ett antal hundutbildningar och ännu fler kurser i ryggsäcken. Men jag har fastnat ? Jag kan inte göra detta själv längre. Jag kan inte gömma mig inom hemmets fyra väggar. Ett steg mot lösningen måste vara att visa oss svaga, be om hjälp och ta emot den!

Freja ccd

Matte har blivit galen


Hundarna trodde jag blivit knäpp.. ”Upp för trapporna alla 7 våningar?! Varför i hela friden då för?”

Jag försöker förklara för Freja att vi måste röra oss för att hon ska få tillbaka formen och bli fit igen. Tyvärr verkar hon tycka kroppsidealet som var förr passar henne utmärkt, ”Att ha en stor kroppshydda betyder välfärd och att man har råd att äta gott”. 

Jag ska nog försöka övertala henne att gå raskare på promenaderna, och visa att skosterräng och backar inte är så illa som det ser ut ✌?️

Om min mammakropp snyggar till sig på vägen är det en trevlig bonus ?

Skitmorgon blev superdag


Innan jag hunnit äta frukost lyckades jag tappa en tallrik gröt över min dotter, kylen, golvet och halva köket. Självklart var Villemo trött och hängig (men blev glad av allt kladd), jag var hungrig och allt kändes skit. Freja var snabbt framme och städade upp. Kul start på hennes nya diet ?? Tur att havregrynsgröt inte är så skadligt fettigt!

När pissmorgonen bytes mot solsken, barnvakt och energipåfyllning passade jag och hundarna på att dra ut till agilityplanen för att köra lite cavaletti och en runda bus-agility ? Ibland är det så skönt att bara vara där utan krav och planer. Ta träningen som den kommer och bara ha kul! Så gjorde vi idag, men med siktet inställt på ”ner i vikt och bygga muskler” för Frejson ändå ?

Prioritera sin tid


Som småbarnsmamma har man (tydligen??) inte all tid i världen över till fritidssysslor. Förr kunde jag gosa ner mig i soffan med en hund, eller dra ut och träna när jag ville. Nu måste jag anpassa tiden efter ett litet barn, och då ser det plötsligt lite annorlunda ut mot förr.

Ofta blir det freestyleträning när det blir några minuter över just nu. Men ibland, när man har barnvakt ett litet tag tex, så måste tiden för mys prioriteras extra väl. Finns något bättre än en trött, gosig hund som slocknat på ditt bröst. Det enda som hörs är små, trygga snusningar från nosen som nyss puffade lite uppskattande i örat för att säga ”detta har jag saknat matte” ❤️