Team cia – Canine in Action

Du tog ju hundstudent istället

Canines in Action

Just nu vimlar det av studentmössor på stan.
Facebook svämmar över av glada tjejor och pojkar på bladade flak.
Gräddtårtor med jordgubbar är en vanligare syn än Träningsshakes och bilder på hurtiga magrutor in progress.
Thank god?

Ändå känner jag mig lite deppig..
– Är det sådär lycklig och hyllad man blir om man klarar av samhällets krav och klarar sig igenom dessa år av skolgång?
Den känslan har jag aldrig fått smaka på.. Jag är en av alla dem som inte passar in, en av de som ”hoppat av”.
När jag luftade dessa känslor av otillräcklighet för min sambo i morse fick jag svaret ”Du tog ju hundstudent istället!”.

Just de orden ska jag bära med mig!
Den dagen jag tog examen som Hundinstruktör från Hundens Hus är en av de lyckligaste i mitt liv, likaså dagen då vi anordnade Hundens dag Borås!

Alla de hundevent jag anordnar, de hundkurser och hundutbildningar jag går, ger mig så mycket styrka och boostar mitt självförtroende till den grad att jag nästan börjar tro att jag kan klara vad som helst, bara jag har mina hundar vid min sida 😀

10 Kommentarer
 1. Hoppade också av gymnasiet, men började igen då jag inte kunde säga nej. Hade inte råd att följa mina drömmar inom hund som kunde leda till jobb. Och får inte sluta gymnasiet igen för skolan. Meningslöst att gå samhällsprogrammet när man inte kommer få ett jobb man vill ha :/ Vissa funkar inte i skolan helt enkelt 🙂

  • Många är inte gjorda för skolsystemet vi har idag 🙁 Jag mår tex mycket bättre när jag får lära mig i form av praktikant! Praktiskt lärande där jag får se, höra OCH göra 😀

   Du kommer kunna följa dina drömmar en dag, bara att det inte är just nu! Jag följde inte mina förrän helt nyligen, men jag tänker som så att tiden var inte inne tidigare.. Hade jag pluggat hund för flera år sedan hade jag troligen inte kunnat ta till mig på samma sätt som jag gjort nu när beslutet att bli instruktör verkligen mognat hos mig 🙂 <3

 2. Det är ofta så att man tror att andra har så roligt och är så lyckliga mm mm när man ser det utifrån.
  Jag tror nog att du kände större tillfredsställelse över att vara färdig hundinstruktör än att gått klart gymnasiet och ändå inte ha ett yrke.
  Det där med hundens dag tänker jag vara med på nästa år. Då har jag förhoppningsvis en egen hund, cockerpoo eller en pudel. 😉
  Var stolt och tacksam över allt du är och har.
  Kram från Ingela på Stolvägen

  • Tack för varma goa ord <3
   Vad mysigt med en ny liten hund! Jag klurar också på pudel som nästa medlem i flocken, och cockerpoo är också supermysiga. Har lärt känna en hel del av båda raserna och de växer på mig hela tiden! 😀
   Stor kram!

 3. Hej! Vill gratulera till ”Hundstudenten”! 😉 Att utbilda sig till hundinstruktör är det inte alla som klarar eller passar till, så det är väldigt bra gjort! Och att dessutom vara en av dem som anordnade ”Hundens Dag” i Borås är ju fantastiskt gjort! <3 Du verkar verkligen ha hittat "rätt"! Lycka till i fortsättningen! Kramar från mig och mina hundar i Åmål <3

  • Tack fin Agneta <3 Du kan inte ana hur mycket dina ord betyder för mig.
   Det känns som jag ÄNTLIGEN hittat rätt, efter många års sökande 🙂
   Blir så glad att andra ser det jag gör, och hur mycket jag brinner för detta!

   Varma kramar till dig och dina hundar <3

 4. Det finns så många tankar om hur det ska vara och hur det inte ska vara.
  Jag tycker du ska vara stolt över den du är och det du gör. Du är alldeles perfekt precis som du är – det vet jag även om jag inte känner dig.
  Jag blir ledsen när jag ser att människor trycks ner av samhällets påhittade krav.
  Du är jättebra precis som du är.
  Följ din magkänsla så kommer det att bli jättebra.
  Och Hundens Dag var för övrigt ett suveränt arrangemang 😉
  Kram på dig!

  • Tack fina du! <3
   Jag följer för första gången min verkliga magkänsla, och det känns verkligen som detta är Rätt på alla sätt! 😀
   Det värmer så mycket inuti att höra så fina saker från någon som dig!!

   Har redan börjat filura på Hundens dag 2015 och jag tror det kommer bli en braksuccé!!

   Kramar!

 5. Du är en jättefin tjej…… på alla sätt! Lycka till i framtiden! Kram 🙂

Lämna ett svar