Team cia – Canine in Action

Får ner hunden i vikt med BARF

ångkoka grönsaker barfÅngkokning av grönsaker för dummies 😉 Ta tillvara på energin från kokningen av morötter!

Nu har vi haft en ganska lugn vinter hittills här hemma av olika orsaker, jag har bland annat varit väldigt sjuk och knappt kunnat komma upp ur sängen i perioder. Men NU har det lagt sig, energin är tillbaka och träningen kan komma igång igen.

En biverkning på detta är att Freja gått upp lite i vikt.. Hon kastrerades dessutom i våras, och som många vet ändras ämnesomsättningen vid en kastrering på så vis att hunden har lättare att gå upp i vikt efter kastrationen.
Sen äter Freja bättre än någonsin nu när hon får färsk kost istället för torr, och jag har i min enfald varit överlycklig över att hon äntligen äter(!) och inte lagt närmare tanke vid att hon faktiskt kunde gå upp för mycket i vikt.
Min superslimmade kräsna hund blev plötsligt en Svensson-hund med svårigheter att ta sig i baddräkten 😉

Men det är lätt åtgärdat. BARF är väldigt bra kost för att få en snygg kropp, så nu lägger vi helt bort färskfodret, som vi testade för att se om ögonen slutade rinna, och går tillbaka till BARF ordentligt igen!

Jag kommer fylla ut lite lätt med grönsaker till och från, så hon inte blir superhungrig och börjar dammsuga lägenheten på kaksmulor.
Men som grund får mina hundar Mush, dels eftersom det är väldigt bekvämt och tydligen supergott, sen har vi fått en del rabatter på deras foder det sista, så nu är det dags att lösa in rabatterna och erbjudandena mot riktiga Mushpåsar 😀

Helt perfekt, så kan vi fylla upp frysen med annat kött och mums i lugn takt och byta ut Mushen mot det då och då.

Sen tillkommer såklart även träning för lillstrumpan, och även för Goldie, så de bygger på muskelmassan lite efter vintern! 

Nu kör vi! ❤

Lämna ett svar