Team cia – Canine in Action

Hund som vägrar äta rå lever

lever barf

Frejas rinnande ögon upptar en del tid här hemma, dels gör vi egen grönsaksmix som ska sänka proteinet. Utöver det går hon extra A-vitamin i form av lever. Men så kommer ju problem 2 här, vilket är att Freja avskyr och ratar rå lever.. Kul att du samarbetar knashund!

Att få i en lever-ratande hund sin beskärda del av levern är dock inte så svårt som man kan tro.
Här hemma steker vi upp levern lätt i lite smör, bara så den får en yta. Då slinker den ner utan några som helst problem! 🙂
Tanken är att senare kunna steka på mindre och mindre så den till sist är helt rå. Men så långt har vi inte kommit riktigt ännu.

Ett annat tips är att prova olika sorters lever. Kycklinglever ska vara mumsigare än annan lever enligt vissa, själv tycker jag det är trevligast när vi får tag i lammlever (även om inte ens den äts rå). Ni får testa och känna er fram lite, kanske finns det någon lever som är godare och kan fungera som  inkörsport för just eran hund.

Sista tipset för idag är att mixa ner levern med annat gotta. Jag skulle tex kunna mixa ner den i min grönsaksmix som Freja ändå ska käka. Men eftersom inte grönsaksmixen är någon favorit den heller så föredrar jag att steka ändå. På så vis ser jag hur mycket hon får i sig per dag, plus att hon faktiskt tycker den blir supergod när den har lite stekyta 🙂

Idag stekte vi upp en stor jäkla nötlever, så nu finns här så det räcker ett litet tag framöver!

Rinnande ögon – Nu ska ni få er en match!!

Lämna ett svar