Team cia – Canine in Action

Hundglass med kvarg

Hundglass Kvarg och Blåbär

Kvargglass Stutfärs, grislever, kvarg och en liten dutt blodpudding

Uppdaterat med recept på min hemmagjorda hundglass 🙂

Nu när det är så varmt tycker jag det är skönt att kunna bjussa hundarna på något kallt och gott. Precis som vi gärna tar en svalkande glass så kan vi faktiskt erbjuda våra hundar det samma. Enbart fantasin och vad vi har i vår frys som sätter gränserna för vad du kan blanda i din egen Hundglass! Denna gången körde jag tre satser, alla innehållandes Stutfärs (nötfärs) eftersom jag hade en hel del sånt hemma 🙂

Såhär går du tillväga för att göra mumsig hundglass med kvarg

Jag gjorde hela glassen i mixer, för att få glassen skönt slät och ihopmixad 🙂
Så,

  • Ta fram mixer
  • Stoppa i det du vill ha i din (hundarnas) glass
  • Mixa
  • Häll upp i portionsförpackningar
  • Stoppa sedan in hela kalaset i frysen och låt stelna

Tänk på att ta fram ett tag innan servering för att det ska tina lite lagom så du får ut glassen ur formarna!

Svårare än så är det faktikt inte 🙂

Förslag på form för glass till små hundar är snapps-engångs-glas. Har du en större hund kan du använda vanliga engångsglas.
Vill du göra det hela lite skojigare kan du stoppa i en tuggpinne som sticker upp ur grassen, denna kommer sedan kommer fungera som glasspinne och extra gotta vid servering.

Innehållet på mina hundglassar 

  • Två innehåller Stutfärs, kvarg, viltblod och grislever i olika volymer. Den ena strösslade jag även med blodpudding eftersom jag hade lite ugnstorkat i frysen som jag sällan använder till godis längre.
  • Den tredje blev en go blandning av Blåbär och kvarg, toppat med lite stutfärs för extra mumsig smak.

Det lila på de två sista bilderna är rester från blåbärsglassen, snygg färg va? Blev nästan sugen själv 😉
Ett tips är ju att stoppa ner hundens mat i glassen om man vill förena nytta med nöje. Perfekt att mixa ner även torrfoder, om man ger det, för att göra middagen lite smarrigare!

Slänger upp mer bilder på det färdiga resultatet senare. Nu ligger glassen i frysen och sätter sig innan den är färdig att ätas 😀

Kommentera