Team cia – Canine in Action

Hundträning för nyblivna mammor

  
I mitt huvud skulle jag fortsätta träna hund hela graviditeten och när lillan kom hade jag en drömbild av hur lilla familjen var på träningar ihop med bebisen snällt lekandes vid sidan av träningsplanen.

Nu blev verkligheten lite annorlunda med foglossning, njursten, kraftigt illamående och vätska i ben och fötter under graviditeten. Sen efter lillan kom har jag helt ärligt inte orkat med stora träningar.. Kalla mig dålig matte, men mår jag inte helt bra blir heller inte träningen av hundarna bra. Speciellt inte med Freja som är så känslig och märker av minsta förändring hos mig.

Därför har vi fått ta till promenadträning! Alltså träning under de vanliga promenaderna ute ✌?️

En klar favorit är dogparkour, som vi sysslade mycket med för något år sedan. Att balansera på föremål vi stöter på under promenaden, hoppa upp på stenar och göra något litet trick där uppe på, klättra på välta trädstammar, gå på en parkbänk istället för att bara gå förbi på vägen, vända runt på ”smala” plankor osv. 

Det finns oändliga möjligheter inom dogparkour och ju mer man tränar desto roligare blir det! Extra pluspoäng är att försiktiga och lite rädda hundar ofta får bättre självförtroende av dogparkour eftersom kroppskontrollen och kroppskännedomen hos hunden ökar ju mer ni tränar ?

Utfallshundar som får en annan syssla att fokusera på under hundmöten blir mycket lättare att arbeta med. Freja klarar att ha hundar riktigt nära inpå nu, om hon fått kommando att tex sitta på en sten, eller stå med tassarna mot en lyktstolpe medan den andra hunden gör förbi!

MEN börja på din hunds nivå, det går inte över en natt.. ?

Lämna ett svar