Team cia – Canine in Action

Hurtta outdoor Active + stretchkoppel

hurtta active

Äntligen fick jag tummen ur och beställde en Hurtta outdoors Active-sele plus Hurtta outdoors stretchkoppel från CSiGORA’s hundbutik 

Jag gillar verkligen att den sitter så stabilt över bröstkorgen, den känns mjuk och smidig = inget skav på naken hud i sommar! Jag föll även för det praktiska handtaget bak på ryggen, eftersom vi tränar en del parkour så uppskattar jag att kunna stötta upp och hjälpa till, diskret, utan att behöva ta i själva hunden. Handtaget är även perfekt att hålla i om man vill pusha och ”hetsa” hunden vid träning som t.ex agility, där du vill att hunden får upp ett framåt-sug och en högre fart.
Active-selen går även att knäppa upp på båda sidorna av bandet bak på ryggen, något jag inte saknat på selar innan, men som jag genast kände att jag tycker om! Dessutom är den lätt att reglera storleken på, för oss som har kläder på ibland och måste förstora/förminska selarna utefter vad hunden har på sig under 🙂

Jag ser än så länge bara fördelar med Hurttas outdoor active-sele 😀

Utöver det köpte jag som sagt även stretchkoppel, matchande i körsbär såklart.
Goldie drar sällan (eller kanske aldrig?) i kopplet, men däremot kan hon halka efter på promenaderna ibland, när hon till exempel hittar mumsigt harbajs eller om det är kallt och blött ute. Dessa gånger är det otroligt skönt med lite stuns i kopplet, för att inte få de ständiga rycken i både hennes och i min arm.
Detta koppel rekommenderar jag verkligen att ni testar på era hundar om ni får chansen. Stor tummen upp för stretchkoppel!

Jag måste även lägga in ett gott ord för Christina på CSiGORA som alltid är så gullig och trevlig, hur mycket man som kund än krånglar och frågar konstiga saker. Jag väljer deras webshop alla gånger, om jag har chansen! 

6 Kommentarer
 1. Har taxar som är lite svåra att hitta selar till men ska nog prova en sån där 🙂 Har sett flera som är väldigt nöjda med dom.

  • Team Cia

   Chinese cresteds brukar också kunna vara luriga att hitta bra selar till, långsmala kroppar. Så jag tycker absolut du ska kika på dessa 🙂 På Goldie sitter den verkligen superfint!

 2. Åh så bra hon passade i selen. Riktigt snyggt!
  Dessutom med en snygg overall jag inte sett innan. Är den ny kanske? 🙂

  • Team Cia

   Ja, den blev kanon på henne! 😀
   Overallen är egentligen Chesters, men han hann inte ha den så mycket, så den är nästan oanvänd. Hittade den i lådan igår! Perfekt nu till sommaren (tycker det är sommar snart) 😀

 3. Så himla fin 😀
  Vad har du för stl på selen? 🙂

Lämna ett svar