Team cia – Canine in Action

Jag är ingen dålig matte

cia matte
Hej, jag heter Cia och jag är en problem-matte. Jag behöver hjälp och är inte rädd för att erkänna det (längre)!

Nästa vecka ska vi träffa vår hundpsykolog igen. Vi ska träffas utomhus i Borås och träna en timma. Hjälp? Jag vet att det kommer gå bra och att hon kommer hjälpa oss att lyckas. Vi ska dessutom träffas där det inte finns så mycket störningar. Allt för att bädda för en så bra träning som det bara går. Samtidigt som jag verkligen vill detta så är jag livrädd!

Det som skrämmer mig mest är att någon ska få se hur Freja beter sig. Att de ska få se vilken -dålig- matte jag är, som låtit min hund bli såhär.

Jag hör deras tankar 

  • ”Usch vilken ouppfostrad liten råtta”
  • ”Varför gör hon ingenting?!”
  • ”Ska hon inte säga åt hunden när den gör sådär”
  • ”Hon borde inte få ha hund”
  • ”Hade den hunden varit stor skulle den aldrig få bete sig sådär!”

Förlåt, förlåt, förlåt!! Jag önskar det kunde vara annorlunda, men jag gör så gott jag kan.

Jag ÄR bra på hund! På riktigt, jag är ärligt talat en jävel på hund!! Jag har grymt mycket erfarenhet, ett antal hundutbildningar och ännu fler kurser i ryggsäcken. Men jag har fastnat ? Jag kan inte göra detta själv längre. Jag kan inte gömma mig inom hemmets fyra väggar. Ett steg mot lösningen måste vara att visa oss svaga, be om hjälp och ta emot den!

Freja ccd

Lämna ett svar