Team cia – Canine in Action

Magsjuk liten hund

magsjuk-hund

Nu när jag äntligen börjar bli lite piggare efter min njursten så åkte istället Freja på att bli sjuk.
Så igår, när det var sol och fint, spenderade vi dagen med att springa ut och in hundrafemtioelva gånger. Stackars liten, inte lätt att vara dålig i magen är man inte har fri tillgång till toalett. Som tur är så sa hon till väldigt bra varje gång, så det blev ingen olycka inne under dagen 🙂 Min duktiga lilla tjej!
Det första jag gör när mina hundar blir dåliga i magen är att koka vätskeersättning på vatten, ca 2 msk honung/fruktsocker, lite salt och lite bikarbonat. Detta så hunden inte ska få vätskebrist och därmed behöva bli sjukare än nödvändigt.
I gårdagens vätska hade jag även i Standardt Mage eftersom det dels är bra för känsliga magar, dessutom tycker mina hundar att det smakar fantastiskt. Just i vätskeersättningen tillsatte jag Mage mestadels för att öka smakligheten. Det är alltid lättare att få i hundarna vätskan om den faktiskt smakar lite gott 🙂

Idag var hon bättre, men väldigt trött och ”mammig”. Dagens måltider bestod av överkokt parboiled ris, vom och lite Standardt mage.

Vi använder sällan mediciner för dåliga magar, som finns hos t.ex veterinär. Jag förstår att det kan behövas om hunden är riktigt sjuk, men vom är enligt mig en naturlig mirakelmedicin som jag rekommenderar starkt att prova om er hund skulle bli dålig i magen. Sen har vi även kaninmage liggande i frysen, om vi skulle behöva rycka med det tunga artilleriet 😉

Nu ska vi sova här, nöjda, glada och mätta. I morgon planerar vi att vara friska, hela familjen!

Lämna ett svar