Team cia – Canine in Action

Mush + Monster Mouth = sant!

mush-monstermouth

Eftersom jag såg ”tipset” att fylla märgben med mush för att aktivera hunden vid maten, eller helt enkelt för att få en glupsk hund att äta långsammare så tänkte jag nu istället komma med ett enligt mig mycket sundare tips.

När jag vill att mina hundar ska få kämpa lite extra för maten brukar jag använda mig av olika typ av kong, gjord av gummi. Detta sliter inte på tänder, men ger ändå hunden lite jobb för brödfödan!
Just de jag använde idag är Monster mouth, som jag köpt från Motiverade Hundar, som jag tycker är supersöta och dessutom är de riktigt kruxiga att få ut maten från, så där har hundarna att arbeta med ett bra tag 🙂

Jag tycker det är perfekt att använda hundarnas kongar och Monster mouths när vi ska iväg någonstans, så hundarna kan ligga och arbeta med sin mat och underhålla sig själva ett tag. Suveränt att ta med på utflykt eller grill om sommaren, så hundarna får äta sin mat ute i det fria!

Varför ger jag inte märgben?
Jag tror helt enkelt inte på märgben till hund.
Tänk er själva hur hårda de benen måste vara för att kunna bära upp ett helt nötkreatur, till exempel. Ett fullvuxet nörkreatur kan enligt wikipedia väga upp till 1 700 kg, så här snackar vi riktigt tåliga ben!

Tänk er sedan en hunds mun, dess tänder knaprande på detta stenhårda ben.
Ajaj, tandfrakturer och nedslitna tänder är bara en tidsfråga 🙁
Senast igår kväll läste jag om en hund som svalt ett märgben, inget kul för magen!
Andra äter så frenetiskt att benet fastnar runt käken, eller ställer sig på högkant upp i gommen. Veterinärbesök och hög stress är ett faktum, jag antar att man måste såga isär benen för att få bort dem från hundens mun om oturen är framme?

Sen får var och en göra som den vill, men jag personligen har tagit avstånd från märgben. Chinese Crested dogs har känsliga tänder från början, så jag vill inte riskera mer skada än naturen redan gjort med deras små munnar.

Det finns massor av andra roliga mjukare ben att bjuda din hund på, som nacke, revben, kycklingvingar osv.

Visste ni att även tennisbollar sliter oerhört på hundarnas tänder?
Jag hittade en text om hundars tänder som är värd att läsas, kika in här om ni vill läsa mer!

5 Kommentarer
 1. Tjo!

  Har du sett denna? http://www.qurts.se/shop/26532/art32/h8004/14968004-origpic-2ca98e.jpg

  Den finns på My One och kommer bli mitt första inköp när jag får lön 😀
  Känns om ett sjukt bra sätt att berika maten för de små 🙂

  Mvh
  Rebecca

 2. Tjo,

  Kan även rekommendera slowfeeder 🙂 http://www.qurts.se/shop/26532/art32/h8004/14968004-origpic-2ca98e.jpg

  Står på min inköpslista nu i februari och finns i small och large på My One 😀
  Känns som om den och barf kommer att passa alldeles utmärkt ihop 😉

  Mvh
  Rebecca

  • Jag är lite sugen på något sånt med! Det finns ju lite olika sorter, det värsta är att alla är så stora och tar sån plats i skåpen, vilket känns onödigt när man har så liten hund :O

   Men de är snygga och verkar riktigt bra, så vad tusan! Det får nog bli något sånt framöver 😀

 3. Oj såg nu att det blev dubbelpost, go me 😛

  Det fanns en liten variant med bland kattskålarna i färgen lila så passar in till dina flickor perfekt 😉

  • Team Cia

   Jag har kikat på den lilla nu! Den ser superbra ut 😀
   De kostar ju en del bara, så jag får vänta och se vad som finns kvar i plånboken i slutet av månaden 😉

Lämna ett svar