Team cia – Canine in Action

Nackont på Goldie ger själsont i matte

comfy cone

Finns det något som verkligen gör mig ont så är det när djur blir sjuka. Jag blev ju till och med ledsen när jag trodde vår vandrande pinne Kanin var dålig 😉

Nu är det i alla fall Goldie som inte är helt kry. Här om veckan började hon skrika efter att hon legat och vila, när skulle röra på sig eller resa sig upp igen. Vi lokaliserade det snabbt till nacken, men eftersom det enbart var efter hon legat still så bestämde vi oss för att vänta ut det lite. När det gått 4 dagar utan bättring bokade vi ändå veterinärtid hos Jonna Pettersson på Vettris här i Borås.

Precis som vi trodde så var det en muskel i nacken som gjorde ont och till på köpet hade den blivit lite inflammerad. Metacam och vila blev ordinationen!

Det hela blev bra, men så igår, precis före vår Dogwalk of lights så fick hon ont igen! Jag som förberett med reflexer, lampor och extra varm fleeceoverall till tillstrumpan.. Men det är inget att göra, mer än att börja på smärtstillande igen och tillbaka till burvila ett tag till.

När hundarna får smärtstillande glömmer de ibland av att de faktiskt är sjuka, och så gör ibland även dess ägare. Vi började nog med längre promenader och ansträngning lite för fort igen. Skärpning på oss, nu ska det bli en helt lugn helg och vecka för Goldisen 🙂

Ska ni göra något extra mysigt eller roligt i helgen?

Lämna ett svar