Team cia – Canine in Action

Personspår med Byrackabyrån

personspår

Jag har alltid tänkt att Personspår inte är något för oss. Kanske för att jag är lite morbid och gillar hela grejen med Viltspåret. Blod, klöv, ”tillbaka till ursprunget” osv. Men just personspår har aldrig riktigt lockat.

Därför kändes det faktiskt extra roligt att vara med på helgens Spårkurs med Jessika på Byrackabyrån när hon kom ner till Borås och höll kurs i samarbete med oss på Hundspektra!

Nu fick vi chans att testa personspår med en grym instruktör, så om det inte skulle falla oss på läppen under denna helg – ja då skulle jag få svart på vitt att det faktiskt inte är vår grej 😉

Därför kom jag till första dagen av spårhelgen helt utan förväntningar. Vi var där för att testa på, för att ge det en chans. Kanske var det just därför det blev extra roligt när både jag och Freja fastnade som flugor på kladdpapper för denna sporten! Freja skötte sig superbra och jag hängde på så gott jag kunde med växtvärk i bebismagen och inte helt läkt njursten..

Vi började helt ”simpelt” med godisspår, vi trampade på och la godis i varje steg, för att få upp intresset för vår doft. Efter bara några stycken spår började Freja störa sig mer på godisarna än vad hon fick ut belöning av dem. Det var alltså dags att minsta belöningsfrekvensen. Tillslut la jag godis ca vart femte steg, och detta passade henne mycket bättre!

I slutet gick hon ett spår på kanske 50 steg där det enbart var ett fåtal godisar utlagda + att vi började med burkar (en i mitten och en i slutet av spåret) med godiset i, istället för att ha öppna godisar på marken.

Vi testade också på olika underlag – gräs och grus. Samt spårövergångar mellan dessa underlag. Det var inga problem tyckte Freja. Mattehjärtat blev extra varmt denna helg!

Efter spårhelgen inser jag att jag behöver fixa spårsele, bra burkar att ha belöningen i samt snygga spårflaggor som sätter extra guld/rosa kant på spåren framöver. För detta måste vi fortsätta med!

Tack Jessika Hedén för de fina fotona, det blir på något sätt extra roligt att ha gått en kurs och få så fina bilder efteråt ❤

Lämna ett svar