Team cia – Canine in Action

Rallymix i Göteborg

Chinese Crested rallymix

Äntligen säger jag, denna helgen har vart helt vigd åt den fantastiskt roliga hundsporten Rallymix

Jag hörde talas om sporten någon gång förra året och fastnade direkt. Rallymix bygger på samma princip som Rallylydnad, det vill säga att man följer skyltar som berättar vad du ska göra på tränings/tävlingsbanan samt att hur mycket röstberöm som helst är tillåtet, men där slutar väl också likheterna.. Sporten är en salig mix allmänlydnad, freestyle, tävlingslydnad och agility.

Det jag fastnade för är att Rallymix är så positivt, beröm och belöningar är grundläggande och ingår till och med i banorna i form av speciella ”belöningsskyltar”.

Ännu en väsentlig skillnad från Rallylydnaden är att i de två första klasserna ”Träningsklass” och ”Startklass” så får du ta med dig belöningarna och godiset ut på tävlingsbanan och belöna din hund även mellan belöningsskyltarna 🙂 Så här kan även de som inte hunnit träna bort godiset ge sig ut och testa sina tävlingsnerver!

RallymixFreja väntar på att få börja träna Rallymix-sekvenser.

Skyltarna består av siluetter av tränare + hund. Detta gör att det är ganska lätt även för nybörjare att förstå vad som förväntas utföras.

  • Rosa hund betyder att den ska vara på vänster sida
  • Blå hund = höger sida
  • Grå hund innebär att hunden ska gå mellan förarens ben.

Intressant kuriosa är att färgerna kommer utifrån att det var valår året då skyltarna kom till 😉

Rallymix
Vår lärare Malvina tog sig ann uppgiften att lära oss hur man tränar 😉

Tollare Rallymix
Fina Tollaren Leo och matte Sandra kommer hålla Rallymixkurser i Ulricehamn framöver.

Tack för denna fina helgen på Torslanda/Öckerö Brukshundsklubb tillsammans med Malvina från Hundens utbildningakademi, som är en av grundarna till Rallymix 😀

Lämna ett svar