Team cia – Canine in Action

Svullen nos

Hos veterinären

Freja följde med till veterinären som moraliskt stöd

Långhelgen blev inte riktigt som vi tänkt oss- När husse kom in från en långpromenad längst Ellös gästhamn så upptäckte vi att Goldie var alldeles svullen runt nosen! Eftersom hundar kan köra ner nosen lite var som helst så rusade tankarna runt kring både ormbett, getingstick och kontaktallergi. Som tur var så hittade vi inte några märken som kunde tyda på huggormsbett, och Goldie verkade inte allmänpåverkad eller ovanligt trött. Så därför lugnade vi oss lite och beslöt att avvakta och se om svullnaden skulle lägga sig något under dagen.

När det fortfarande var lika svullet på kvällen beslöt vi oss att ändå ringa jourveterinär för att få lite råd om hur man ska bära sig åt när det blir såhär. Nu kan jag säga att det inte direkt är lätt att få tag på en jourveterinär på påskaftonskvällen ute på Orust 🙁 Blå Stjärnan Göteborg och Västradjursjukhuset var ren lögn att försöka få tag i! Tillsist ringde i alla fall en veterinär från Distriktsveterinärerna i Stenungsund upp och lugnade oss tillräckligt för att inte åka in akut och sätta oss i något väntrum där vi troligen fått sitta resen av natten 😉

Att sitta ute i sommarstugan, flera mil från närmsta veterinärstation kändes dock inte som något alternativ, det är skönare att åka hem och sova för att sedan kunna ta sig till Blå Stjärnan i Borås direkt på morgonen dagen efter.
Vilket var precis vad vi gjorde!

Goldie 01

Trött tjej med svullen nos..

På Blå stjärnan fick vi våra tankar bekräftade, det var komplikationer från tandextraktionen vi gjorde i tisdags 🙁
Stackars Goldie hade vätska i svullnaden, ena tanden som inte dragits ut är lös och det luktar apa i av inflammationen som uppstått i munnen. Veterinären, som för övrigt var samma som hjälpte oss att ta bort Chester för ett tag sedan, tyckte vi gjort rätt i att åka in idag för att undvika att inflammationen skulle bli värre 🙂 Så det kändes gott att höra.

Vi fick ett helt gäng tabletter utskrivet, antibiotika, smärtstillande och Losec så inte magen ska rasa ihop totalt. Dessutom fick hon smärtstillande på plats. Så nu jäklar ska det bli bra!! 

Goldie 03

Snusläpp?

Goldie 02

På tisdag ringer jag till Smådjurskliniken i Göteborg och bokar återbesök och sen hoppas vi att Goldie slipper mer bekymmer med munnen. Nu har hon ändå haft tillräckligt med problem, min lilla prinsessa ♥

Lämna ett svar