Team cia – Canine in Action

Våran övergång till BARF

mush standart torrfoder

mush torrfoderJag har klurat klurade länge på vilket färskfoder jag skulle börja med, men inget kändes liksom helt 100. De flesta (alla?) innehöll saker som jag inte riktigt kom överens med.. Ändå hade jag inte riktigt vågat snudda vid att gå över till helt rå och ren föda i form av BARF. Största anledningen är att jag vet väldigt lite om det, och därmed följer en rädsla att göra fel och skada mina hundar 🙁

Det finns massor av information på till exempel internet, men för någon som mig, som har svårt att läsa mig till information så blir det bara en enda röra av procent, inälvor, djursorter och så vidare i en evighetslång text som man BORDE läsa och förstå för att kunna utfodra hundarna så bra som möjligt..

Jag har dessvärre inte möjlighet att läsa allt detta och efteråt förstå ens hälften av vad jag läst. Därför bad jag tillslut en nära vän att hjälpa mig förstå BARF-världen lite bättre, berätta för mig hur jag ska tänka, vad jag ska göra och köpa för att starta lite smått. Hon skrev ihop en lättläst folder, med bra text och bilder så jag skulle kunna sitta i lugn och ro och läsa det viktigaste om olika foder.
Efter noggrann övervägning föll jag för Mush Vaisto, ett bekvämt och ”enkelt” sätt att börja barfa. Mush har blivit min räddning och hjälp in i en så mycket roligare hundmatsvärld, allt tack vare dig Alex!

Eftersom min ena tik är väldigt kräsen, och den andra precis opererat ut massor av tänder valde jag att mixa mitt torrfoder så det blev i pulverform medan jag gick över på Mush. På så vis kunde inte Freja peta ut foderkulorna och äta bara den goda Mushen, och Goldie fick lättare att tugga sin mat eftersom inga stora foderkulor störde det läkande tandköttet.

Jag mixade foder, blandade med Mush Vaisto och sen tillsatte jag Standart Fiskolja + vatten för att det skulle bli lättare att äta och inte så torrt 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nu har jag även investerat i Standart Startmix som är ett kompletterande näringstillskott med vitaminer och mineraler, så jag inte ska behöva oroa mig lika mycket över att ”göra fel”. Även om jag har hjälp med kosten så ligger känslan av att jag inte vet helt vad jag gör ännu kvar i bakhuvudet. Så det är skönt att kunna släppa det en liten aning i alla fall känner jag!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Eftersom jag inte kan gå in i något halvhjärtat så började jag redan samma vecka att göra Äggskalsmjöl, ni kan läsa hur jag gör Här 😉
Det har funkat superbra när hundarna vart lite ostabila i magen under övergången. Lite extra äggskal i maten och magen är fast och fin nästa dag!

Förövrigt så har övergången gått väldigt smidigt från första stund. Hundarna älskar maten, njuter av de råa benen som serveras och bajset ska vi inte prata om! Jag har nog aldrig sett så fint hundbajs tidigare 😉 Det är en fröjd att plocka upp, i morse ville jag nästan fotografera påsen för att visa hur lite det är! 😛

ÄNTLIGEN förstår jag dem som säger att hundmat är roligt!!

4 Kommentarer
  1. Men vad bra! 😀

  2. Blir så jävla glad i magen och hjärtat av detta inlägget <3

Lämna ett svar