Team cia – Canine in Action

Vardagsträning och Dogparkour


Frejas träning mot en sundare, mer musklad (mindre hullad) kropp har startat.

För mig har Dogparkour blivit ett självklart val av vardagsträning. Det går att utföra vart som helst, är både lätt och roligt samt krävs ingen extra planering och tid för att utföra. Du kan gå din vanliga runda och hitta massor med roliga utmaningar – bara du har parkourglasögonen på ??

Utöver det har vi börjat gå i mer kuperad terräng samt tar längre promenader. Nu pratar vi inte om flera timmars vandring i vildmarken, utan längre vardagspromenader i skog och mark som kräver lite mer än en vanlig sväng runt området till exempel.

Promenadgodiset är utbytt mot foder. Yes, vi är tråkiga och ”dåliga” just nu och kör torrfoder ? Det ger mig ångest och dåligt samvete, men av olika orsaker har det blivit så nu.. Mer om det kan komma senare om intresse finns. (Jag brinner fortfarande för foderfrågan, så ”en dag” blir det ren barf igen.)

I vilket fall. Promenadgodis = en del av dagsransonen från fodret. Träningsgodis är torkad lunga. Det är gott godis, men väldigt lätt och fettsnålt för hundar som inte ska ha det där lilla extra som sätter sig runt midjan ?

Självklart hänger Goldie också med på träningen och ska förhoppningsvis få lite extra markerade muskler över sommaren. Eftersom hon har lätt att gå ner i vikt så har vi ökat på hennes foderintag en aning så hon inte förlorar kroppsmassa, utan istället har chans att bygga upp muskler ?

Lämna ett svar