Team cia – Canine in Action

Vårträning på Borås BK

Idag åkte vi ett gäng och tränade på Borås BK, tyvärr kom inte alla med på bild eftersom jag dök upp lite sent och inte hann fota så mycket. Men sällskapet var lika uppskattat för det 🙂

För mina hundar blev det mest bur- och passivitetsträning, eftersom båda är väldigt trötta efter helgen då det inte blivit mycket vila för någon av de små skitarna. Då är det härligt att bara få komma ut, käka lite godis och inte behöva anstränga sig så förbenat 😉

Resterande gäng verkade vara inställda på Agility och lydnad.
Riktigt härligt att vårträningen äntligen är igång! Som jag längtat efter att kunna vara utomhus i solen och mysa med andra hundnördar.

Eftersom jag är gravid och har foglossning som gör att springande inte är det allra roligaste så satsar jag på mysig fika-/passivitetsträning och freestyleträning i sommar. I just agilityn kommer vi köra en del grunder, men inte mycket banor eftersom jag sinkar hundarna som det ser ut nu 🙁 Vi vill inte ha några felinlärningar på grund av matte som inte kan röra sig normalt 😉

Något som kunde blivit tokigt idag var att Freja stack efter en hund som kom gående, som jag såklart missat.. Jag hojtade till och hör och häpna – min reaktiva skithund STANNADE och väntade in mig en bra bit från den andra hunden :O
Jag bestämde mig för att hålla mig lugn och fram till henne istället för att börja rusa och skapa stress. Freja stod still, ok kanske inte helt tyst, och väntade in mig tills jag kom fram.
Sen gick vi gemensamt till vår plats igen tränandes fotgående och positionsbyten 😀 Hon släppte den andra hunden och litade på att jag fixade situationen ❤

Ibland kan tokiga saker, något som andra kanske ser som ett misslyckande, vara det allra bästa under hela träningspasset. Min hund lyssnade på mig, stannade och väntade in mig. Hon litade på att jag fixade situationen efter att hon sagt till att hunden var där borta och släppte det obehagliga för att sedan träna vidare utan problem! Duktiga älskade känsliga lilla Frejzor!

2 Kommentarer
 1. Jätteduktig Freja!
  Jag hängde inte med alls vad som hände, hörde dig bara ropa en gång på Freja och när jag äntligen lyckades vända mig om så ser jag ju att det står någon långt bort på andra sidan planen med hund och att hon stannat mitt i. Nu när man får text på det man missat så borde jag fan nästan rest mig upp och applåderat. Sorry att jag missade :/

  • Team Cia

   Jaa, världens duktigaste Freja var hon i just det ögonblicket!
   Du får skaffa snurrstol! Haha 😉
   Vi tar en liten applåd nästa gång vi ses tycker jag, så hon känner hur bra det var!

Lämna ett svar