Team cia – Canine in Action

Agilityträning och Klickerföreläsning på Hundspektra

agility-hundspektra

Igår var jag och Alexandra och tränade på Hundspektra. Mitt första riktiga träningspass där. Jag kan säga att allt slit var väl värt, för åh vad jag gillar dessa lokaler!

Underlaget är ett konstgräs, från Svenskt Konstgräs, som verkligen är helt suveränt grepp i, både för hundar och oss förare. Jag hoppas verkligen att folk hjälper till att hålla den fräsch, så hundarna inte kissar sönder den helt, utan att vi städar ordning om det sker en olycka där inne 🙂

Igår körde vi framåtsug över 4 hinder, vilket båda hundarna klarade kanon!
Duktiga Goldie som förstått så snabbt vad som gäller i agilityhallen.
Vi tränade även tunnlar, en böjd och en rak, eftersom Freja får för sig att hon inte har en aning om vad tunnlar är till för ibland. Igår gick det hur bra som helst och jag hoppas verkligen vi kan bygga upp hennes sug så hon drar på tunnlar som bara den i sommar!
Goldie är helt grön på tunnlar, men jäklar vad hon springer! Det där med tunnelsug går som en dans med den donnan kan jag lova ❤

Utöver ren hinderträning körde vi även lite lekar.
Dels för att få upp snabba vändningar och snygga framförbyten, sen en lek för att få stadga och intresse för vad som händer bakom ryggen, inför framtida bakombyten. Sist men absolut inte minst blev det lek för att bygga upp föremålsintresse för hundarnas nya godisfickor jag köpt.
Eftersom mina hundar bara gillar godis, inte leksak, så får jag helt enkelt försöka bygga upp intresse för leksaker på konstgjord väg, detta gör jag just nu genom att ta en gyllene medelväg: Jag har leksaker med godis inuti! På så vis kan jag i alla fall kasta leksaken som belöning och hunden följer, vilket blir lättare än att kasta små-små godisar i konstgräs, som tar onödig träningstid att leta upp.

föreläsning-hundspektra

Helt dödströtta, både jag och hundarna, var det sedan dags att gå på Klickerföreläsning.
Min sambo ska nämligen gå Klickerkurs med Freja, och i den ingår en föreläsningskväll med Tiina Pakkanen!
Eftersom jag älskar klickertänk så passade jag på att följa med och lyssna, även om jag inte ska gå kursen sen.
Alltid lär man sig något. Dessutom blir det kanonbra miljö och socialträning för hundarna, att sitta med och bara ta det lugnt bland massa folk.

Hundarna fick varsitt hårigt lammöra att knapra på, sen somnade de som två ljus, en i sin bur och en i husses knä. Två slagna små hjältar ❤

Snart är det dags för träning igen. Idag tänkte vi köra lite Running Contacts!

Peppa agilitysommaren 2015 😉

Kommentera