Team cia – Canine in Action

Bad, inget för kinesen

Chinese Crested
Seriöst matte, ska jag ner i det där äckliga?!Golden BC
Två fina badhundarBorder collie
Inte utan min pinne..Golden retriever
Vi får se till att din matte köper en snygg vattendummy Dessie!

Ibland hade det vart så roligt att ha en ras som var lite mer lättroad och lättmotiverad än vad en Chinese Crested är..

Som till exempel, bada!
Varför vägrar mina kineser att närma sig vatten?
Både Dessie (Golden retriever) och Embla (Border collie) rusade ner i vattnet igår när vi var vid Blå Lagunen, men Goldie tittade bara på de andra hundarna som om de vore helt dumma i huvudet som lät sig luras ner i det blöta äckliga vattnet 😉

En annan sak som vore bra, är att ha en hund som gillar föremål! på så vis kunde man till exempel kasta ut något i vattnet som hunden simmar ut och hämtar. Eller varför inte belöna med föremål och lek? Men nej, inte mina kineser. – ”Du kan hämta själv om du är dum nog att kasta ut skräpet i sjön”. 

Motivera vid träning är också en kruxig sak med mina kineser..
Andra ägare kan peppa sina hundar att bli taggade och få ordentlig fart genom agilitybanan! När jag peppar (hur mycket jag än anstränger mig) så tittar Freja på mig som om jag är det löjligaste som någonsin vandrat på denna jord – ”Matte, Du är SÅ pinsam!”

Kan skulle kunna göra volter, hoppa upp två meter i luften, samtidigt som jag joddlar Idas sommarvisa, på träningsbanan utan att mina hundar lyfter på ögonbrynen!

Lek? ”Varför ska jag leka med dig just nu? Jag bestämmer väl själv när jag är leksugen pucko..”

Men jag älskar mina Chinese Cresteds för deras egensinnighet!
Varför ska man vara alla andra till lags hela tiden? Det är ju inte jag, så varför ska mina hundar behöva vara det! 😉

Kommentera