Team cia – Canine in Action

Belöningsgodis – korv i ugn

   
 
Jag fick endel prinskorv över efter påsk eftersom jag inte kan trycka i mig hur många som helst så fick det bli lite göttigt belöningsgodis till hundarna!

Eftersom det blir väldigt kletigt med rå korv i fickan och belöningsväskan, samt med tanke på att råa produkter inte håller lika länge, så körde vi på ugnsstekta korvsnuttar denna gången. Jag gillar att grilla korven tills den får en yta men ändå är lite mjuk och lätt för hundarna att mumsa i sig.

Det negativa med hårdare godis är att jag upplever det som mina hundar ”stannar upp” i träningen för att tugga. Jag vill inte förlora flytet, därför gillar jag att ha lite mjukade belöningsgodis åtminstone när vi tränar till exempel freestyle och trix som blir snyggare när man får in bra flyt utan pauser.

Att torka korv i ugnen är perfekt för att få gott, icke kladdigt, lagom mjukt belöningsgodis!

  • Sätt ugnen på va 150 grader.
  • Klipp korven i något större bitar än du vill ha till din träning, den kommer krympa något i ugnen!
  • Lägg i ugnsfast form.
  • In i ugnen.
  • Rör om korven då och då så den får bra färg på båda sidor och inte fastnar i botten.
  • När korven har den konsistensen du gillar tar du ut, låter svalna och portionerar upp.

Jag förvarar i kylen, men de håller sig även ett tag utanför om du grillat på så ytan är någorlunda hård.

Mums mums! Perfekt belöning till våra träningar i veckan ??

Lämna ett svar