Team cia – Canine in Action

Besök hos Vettris i Borås

vettris borås

Frejas ögon har ju runnit ett tag, jag och min sambo (tillsammans med vänner och andra kunniga i vår närhet) har försökt på alla vis att lösa detta inifrån med hjälp av tillskott, kalk, benmjöl, foderbyte, mindre protein, olika typer av protein, uteslutning av vissa djurslag osv. Men det har inte gett med sig.

Freja själv har verkat helt oberörd, inget kliande eller någonting kring ögonen, men nu var det ändå dags att ta henne till veterinär. Om vi bara är fjantiga, och tänker på utseendet, som tycker det är onödigt med röda ränder så visst, då får det vara så.
Men Freja har aldrig haft det såhär innan, så något känns tokigt när inget verkar hjälpa mot de rinniga ögonen.

Jonna, veterinär på Vettris i Borås, kollade tårflödet (har de dåligt tårflöde kan detta irritera och i sin tur påverka så ögonen börjar rinna) men det var helt normalt på lillfröken.
Däremot såg hon lite irriterad ut på ögonlockets bindhinna, så troligt är det en inflammation.

Vi fick Kloramfenikol, ögondroppar, som vi ska droppa i ögat morgon och kväll några dagar framöver. Om tio dagar ska vi på återbesök, har det inte blivit en markant förbättring kommer de skölja tårkanalerna då, men hon ville inte utsätta Freja för det idag på grund av den pågående inflammationen.

Nu håller vi tummarna att detta hjälper!

Det känns otroligt skönt att Jonna såg något så vi fick hjälp, samtidigt som jag får otroligt dåligt samvete att jag inte åkt till veterinär tidigare, nu när det visade sig vara irriterat 🙁
Å andra sidan vet jag att jag inte brukar snåla med veterinärtider om mina hundar visar upp tecken på att må dåligt, och detta är ett så pass vanligt foder-relaterat problem att det kändes naturligt att försöka lösa det genom kosten först.

Ikväll blir det revben för tjejerna, som plåster på såren! Det ligger även varsin hästnacke i frysen som de ska få till helgen 

Kommentera