Team cia – Canine in Action

Arkiv för Bilder Kategorin

Semester!

Denna semestern var verkligen välbehövlig! Jag har vart helt slut ett bra tag på grund av bland annat förlossningsdepressionen, så nu behövdes det lugn och ro och tid med familjen ❤️ Tyvärr har semestrar för vana att alltid vara för korta. Det gällde även detta året kan jag meddela ?Här är ett smakprov på vad vi haft för oss!

Pokémonjakt på landet! Tyvärr hittade vi inte många Pokémons här mitt ute i ingenstans, men Freja lyckades i alla fall hitta ett ägg som Goldie blev oerhört avundsjuk på..

Pokémonjakt, miljöträning och dogparkour inne i byn. Vi passade på när det inte var mycket folk så Freja slapp för mycket störningar nu medan vi går hos hundpsykologen. Jag kommer uppdatera massa mer om den träningen när vi är tillbaka i vardagen igen!

Sola! Ok, det har inte vart suveränt sommarväder, men hundarna har åtminstone lapat endel sol under dagarna.

Campa, några dagar mitt ute på landet bland kossor och grusvägar. Inga koppel, ingen asfalt, minimalt med stress och störning. Perfekt själslig återhämtning för mig och den lilla svart/vita ❤️

Skendräktig


Att ha skendräktig tik + bebis är en mardröm!! Det kan verka lite gulligt när Goldie vill vara nära, bryr sig om och lägger sig tätt intill.

Men efter att tag, när hon för tionde gången på en och samma dag väcker barnet när hon ska sova middag, lägger sig på skötbädden så bebisen inte får plats, pipskriker såfort du lyfter upp ditt barn. Eller när hon vägrar äta utan istället ska gräva ner maten under golvet, bäddar sönder soffan, springer runt lägenheten och tjuter… Ja och så vidare. Då börjar det bli riktigt jäkla jobbigt!!

Galastop, vad är era erfarenheter? Att dra ner på fodret och öka motionen har inte hjälpt. Just nu bäddar hon hysteriskt i sängen så lillan snart vaknar igen.. Snälla ge mig styrka ?

Bilder från Hundens dag Borås 2015

Bilder från Hundens dag Borås 2015

Hundens dag Borås 2015

Jag är en sån som mår bra av att ha små projekt att pyssla med för att hålla igång och inte dras in i för mycket tankar osv. I början av året hjälpte jag till i starten av Hundspektra, efter det kom Hundens dag Borås 2015. Men vad händer härnäst?

Helst av allt hade jag startat ett eget företag och arbetat på som sjutton med marknadsföring och sånt skojigt. Tyvärr är jag inte tillräckligt frisk från min stress för att klara av företag på heltid. Men drömma kan man, och framöver så hoppas jag på att få hjälp att starta på några procent i taget så jag kan ta tag i mina drömmar och verkligen börja njuta av arbetslivet!

Tills dess håller jag mig till mina småprojekt. Nya grejen jag börjat med är att sy, så finns intresse kanske jag kan peta in lite roliga mönster och sånt framöver, när jag kommit någon vart i min sömnad.
Just nu blir det ganska mycket babysaker inför att lill*n kommer om en månad 😉

Det regnade lite under Hundens dag Borås i år, men vi är väl hundmänniskor? På med regnjackan och ut bara! 😉

Fotografering med Tippstar

Fotografering med Tippstar

I helgen var jag på kurs för Fanny Gott för att lära mig mer om Hoppteknik.
På söndagseftermiddagen var huvudet lagom mört efter att ha fått det fyllt med övningar och agilitytermer, men inte värre än att jag orkade med en liten fotografering av söta Tippa som vart med som observatör under kursen 🙂

Vi har fått in ett helt gäng nya roliga produkter i Hundspektras butik, så vi tog tillfället i akt för att låna Tippa som modell till två av våra favoritprodukter – JW Hol-ee roller och den långa kampfläta med kaninskinn! Hon var så duktig och det var roligt att få fotografera en ”ny” hund sådär oförhappandes.

När man fotar hundar blir det ju inte alltid som man tänkt sig, och jag har en liten förkärlek för att visa upp de bilderna som inte blir helt perfekta, eftersom det ofta är just de bilderna som kan spegla hunden allra bäst. Därför bjuder jag på två bilder från fotograferingen med Tippstar som kanske inte blev helt som vi tänkt oss, men som ändå satte sig lite extra i mitt hjärta 😉

Hoppteknik med Fanny Gott på Hundspektra

Hoppteknik med Fanny Gott på Hundspektra

Hoppteknik

Idag har vi tränat Hoppteknik för fullt på Hundspektra!
Duktiga Fanny Gott var gästinstruktör och nu är huvudet fullt av övningar, tankar och träningssug.

Detta med hoppteknik kommer sitta som handen i handsken för mig nu i sommar när jag inte är lika rörlig som vanligt pga. foglossning och stor mage 😉

Fler bilder kan ni se på Här Tasskompassens Facebooksida.
Jag måste lösa något ljus i ag-hallen på Hundspektra så vi kan få till bilderna ännu bättre! Att fota hund är så roligt, men svårt, när hundarna rör sig agility-snabbt i dovt ljus!
Ibland tycker jag att alla kunde vara lika långsamma när de springer som våran Freja. Hon hänger nästan still i luften när hon hoppar 😉