Team cia – Canine in Action

Arkiv för Dogparkour Kategorin

Semester!

Denna semestern var verkligen välbehövlig! Jag har vart helt slut ett bra tag på grund av bland annat förlossningsdepressionen, så nu behövdes det lugn och ro och tid med familjen ❤️ Tyvärr har semestrar för vana att alltid vara för korta. Det gällde även detta året kan jag meddela ?Här är ett smakprov på vad vi haft för oss!

Pokémonjakt på landet! Tyvärr hittade vi inte många Pokémons här mitt ute i ingenstans, men Freja lyckades i alla fall hitta ett ägg som Goldie blev oerhört avundsjuk på..

Pokémonjakt, miljöträning och dogparkour inne i byn. Vi passade på när det inte var mycket folk så Freja slapp för mycket störningar nu medan vi går hos hundpsykologen. Jag kommer uppdatera massa mer om den träningen när vi är tillbaka i vardagen igen!

Sola! Ok, det har inte vart suveränt sommarväder, men hundarna har åtminstone lapat endel sol under dagarna.

Campa, några dagar mitt ute på landet bland kossor och grusvägar. Inga koppel, ingen asfalt, minimalt med stress och störning. Perfekt själslig återhämtning för mig och den lilla svart/vita ❤️

Vardagsträning och Dogparkour


Frejas träning mot en sundare, mer musklad (mindre hullad) kropp har startat.

För mig har Dogparkour blivit ett självklart val av vardagsträning. Det går att utföra vart som helst, är både lätt och roligt samt krävs ingen extra planering och tid för att utföra. Du kan gå din vanliga runda och hitta massor med roliga utmaningar – bara du har parkourglasögonen på ??

Utöver det har vi börjat gå i mer kuperad terräng samt tar längre promenader. Nu pratar vi inte om flera timmars vandring i vildmarken, utan längre vardagspromenader i skog och mark som kräver lite mer än en vanlig sväng runt området till exempel.

Promenadgodiset är utbytt mot foder. Yes, vi är tråkiga och ”dåliga” just nu och kör torrfoder ? Det ger mig ångest och dåligt samvete, men av olika orsaker har det blivit så nu.. Mer om det kan komma senare om intresse finns. (Jag brinner fortfarande för foderfrågan, så ”en dag” blir det ren barf igen.)

I vilket fall. Promenadgodis = en del av dagsransonen från fodret. Träningsgodis är torkad lunga. Det är gott godis, men väldigt lätt och fettsnålt för hundar som inte ska ha det där lilla extra som sätter sig runt midjan ?

Självklart hänger Goldie också med på träningen och ska förhoppningsvis få lite extra markerade muskler över sommaren. Eftersom hon har lätt att gå ner i vikt så har vi ökat på hennes foderintag en aning så hon inte förlorar kroppsmassa, utan istället har chans att bygga upp muskler ?

Hundträning för nyblivna mammor

  
I mitt huvud skulle jag fortsätta träna hund hela graviditeten och när lillan kom hade jag en drömbild av hur lilla familjen var på träningar ihop med bebisen snällt lekandes vid sidan av träningsplanen.

Nu blev verkligheten lite annorlunda med foglossning, njursten, kraftigt illamående och vätska i ben och fötter under graviditeten. Sen efter lillan kom har jag helt ärligt inte orkat med stora träningar.. Kalla mig dålig matte, men mår jag inte helt bra blir heller inte träningen av hundarna bra. Speciellt inte med Freja som är så känslig och märker av minsta förändring hos mig.

Därför har vi fått ta till promenadträning! Alltså träning under de vanliga promenaderna ute ✌?️

En klar favorit är dogparkour, som vi sysslade mycket med för något år sedan. Att balansera på föremål vi stöter på under promenaden, hoppa upp på stenar och göra något litet trick där uppe på, klättra på välta trädstammar, gå på en parkbänk istället för att bara gå förbi på vägen, vända runt på ”smala” plankor osv. 

Det finns oändliga möjligheter inom dogparkour och ju mer man tränar desto roligare blir det! Extra pluspoäng är att försiktiga och lite rädda hundar ofta får bättre självförtroende av dogparkour eftersom kroppskontrollen och kroppskännedomen hos hunden ökar ju mer ni tränar ?

Utfallshundar som får en annan syssla att fokusera på under hundmöten blir mycket lättare att arbeta med. Freja klarar att ha hundar riktigt nära inpå nu, om hon fått kommando att tex sitta på en sten, eller stå med tassarna mot en lyktstolpe medan den andra hunden gör förbi!

MEN börja på din hunds nivå, det går inte över en natt.. ?

Hurtta outdoor Active + stretchkoppel

Hurtta outdoor Active + stretchkoppel

hurtta active

Äntligen fick jag tummen ur och beställde en Hurtta outdoors Active-sele plus Hurtta outdoors stretchkoppel från CSiGORA’s hundbutik 

Jag gillar verkligen att den sitter så stabilt över bröstkorgen, den känns mjuk och smidig = inget skav på naken hud i sommar! Jag föll även för det praktiska handtaget bak på ryggen, eftersom vi tränar en del parkour så uppskattar jag att kunna stötta upp och hjälpa till, diskret, utan att behöva ta i själva hunden. Handtaget är även perfekt att hålla i om man vill pusha och ”hetsa” hunden vid träning som t.ex agility, där du vill att hunden får upp ett framåt-sug och en högre fart.
Active-selen går även att knäppa upp på båda sidorna av bandet bak på ryggen, något jag inte saknat på selar innan, men som jag genast kände att jag tycker om! Dessutom är den lätt att reglera storleken på, för oss som har kläder på ibland och måste förstora/förminska selarna utefter vad hunden har på sig under 🙂

Jag ser än så länge bara fördelar med Hurttas outdoor active-sele 😀

Utöver det köpte jag som sagt även stretchkoppel, matchande i körsbär såklart.
Goldie drar sällan (eller kanske aldrig?) i kopplet, men däremot kan hon halka efter på promenaderna ibland, när hon till exempel hittar mumsigt harbajs eller om det är kallt och blött ute. Dessa gånger är det otroligt skönt med lite stuns i kopplet, för att inte få de ständiga rycken i både hennes och i min arm.
Detta koppel rekommenderar jag verkligen att ni testar på era hundar om ni får chansen. Stor tummen upp för stretchkoppel!

Jag måste även lägga in ett gott ord för Christina på CSiGORA som alltid är så gullig och trevlig, hur mycket man som kund än krånglar och frågar konstiga saker. Jag väljer deras webshop alla gånger, om jag har chansen! 

Dogwalk of Light i Borås – Till förmån för Cancerfonden

dogwalk of light boråsNi har väl inte missat vår promenad, Dogwalk of Light, till förmån för Cancerfonden?

Torsdag den 23/10 kl 19.00 samlas vi utanför Grand Hotell i Borås, efter det kommer vår promenad så sakteliga gå genom stadsparken, förbi Café Viskan och vidare genom staden.

Ni som följer med på promenaden i kampen mot Cancer får gärna ha på er rosa kläder, lysande lampor reflexer eller annat som syns väl.

Tanken är att vi ska gå som ett led av ljus och skänka hopp i kampen mot denna hemska sjukdom.

Att gå med kostar 50kr, som oavkortat går till Cancerfonden, pengarna sätts rakt in till dem helt utan mellanhänder.

Vårt mål var att få in 3000:- och vi är redan uppe över det beloppet tack vare alla er fina medmänniskor som hjälpt oss att bidra till en ljusare framtid inom Cancerforskningen

Promenaden hålls av Sandras Hundcenter, En god morgon, TasskompassenDogparkour väst och Hundens dag Borås.
I samarbete med Arken Zoo Borås och Hööks Borås

Länk till insamlingen, med beskrivning om hur ni betalar in och anmäler er

Kika gärna in på vårt event på Facebook för fler upplysningar samt anmälan!

Vi ses i morgon!