Team cia – Canine in Action

Arkiv för Freestyle Kategorin

Fina priser från Nutrolin

Jag skulle varit med och fixat med sponsorer till Freestyletävlingen Rydadansen som hålls i Borås under den årliga hundutställningen på Ryda. 

Nu blev det lite ändrade planer eftersom Elfsborgs brukshundklubb är med och anordnar tävlingen, och klubben har sina egna sponsorer. MEN Nutrolin fick jag med som sponsor i alla fall ?❤️

Jag är så nöjd med vår olja därifrån så jag är glad över att kunna bidra till att fler hittar deras produkter!

Är ni sugna på att tävla eller kika på en rolig hundsport så kom till Ryda hundutställning 2 – 3 juli, tävlingen i freestyle och Heelwork to music går i Finalringen ?? Kom, kom!

Freestyle fortsättning för Karin Prytz

Nu är vi på gång med Karin Prytz (Tass i hand)fortsättningskurs i Freestyle! Egentligen började den förra veckan, då skulle vi träna olika sorters slalom. Tyvärr har det vart mer eller mindre kaos i mitt huvud inför namnkalas och allt vad som står inför oss nu. Sååå NU kör vi på istället ?

På bilden tränar vi på att Freja ska söka upp portar snabbt. Riktigt bra och rolig träning! Dessutom var hon allert som sjutton igår, kanske för att jag bröt mot en av mina små godisregler? Hon fick nämligen Frolic!! Varför älskar alla hundar det?! Kan de inte älska nyttiga bra saker? ?


Jag försöker även få henne att söks upp positionen framför mig vänd framåt. Konstigt nog tyckte hon det var superkul träning. Något jag verkligen inte räknat med.. Men jodå, snabb vändning och allert hund i denna övningen ?? Frolic gör underverk…?

Tyvärr var det sjukt mycket knott ute igår kväll, och nog för att störningsträning är bra, men knott var överkurs! Annars hade jag filmat lite och lagt upp åt er.

Kika in på cia.lzon på instagram så poppar videor från träningarna upp framöver. Några av träningarna från tidigare kurser ligger där också för den som orkar gräva lite ? Jag tror de är taggade med #tassihand och eventuellt #freestylehund.

Villemo hängde också med ut på träning, i sin nya solhatt. Hon körde på apporteringsträning istället. Ibland tror jag hon är en retriever?

Freestyle slalom

Det känns verkligen som vi börjar komma någon vart med freestyleträningen nu! Slalomet sitter rätt snyggt, även med endel störning runt, så det ska vi underhålla och plocka bort hjälper tills det sitter klockrent.

Jag passade på att filma en liten snutt av träningen innan påsk, för att se lite vart vi ska lägga fokus framöver. Det bra med att filma (även om det är sjukt obekvämt att se, och höra, sig själv första gångerna) är att du får en objektiv bild av vad som är bra och vad du faktiskt behöver lägga mer energi på att träna.

Som här, jag tjötar en herrans massa på Freja och säger ”slalom” vid varje ingång. Det ser snyggt ut i övrigt, så nu är det dags att ta bort lite röstkommandon och se om hon kan läsa av min kropp istället. Mina ben bör vara en tydlig signal för vad hon förväntas göra under just detta tricket!

Nu kör vi – rätt in i kaklet och kanske in i freestyle-tävlingsringarna framöver!

Rätt attityd i hundträningen

Mina Chinese Cresteds har en viss attityd när vi tränar, de tycker tex jag är världens fjantigaste om jag skuttar runt och försöker peppa igång dem. Man kan få så talande blickar som verkligen säger ”matte, du är så pinsam just nu..”. Som tonåringar i hundkroppar, som skäms över sin förälder!

Så ser man en Golden retriever träna.. DÄR kan vi snacka engagemang och attityd! Det är alltså en retriever man ska ha om man vill ha en hund som går all in och bara kör utan att tänka? 

Alex och Hedda tränar inför sin HtM-debut

 Jag är lite kär i denna hunden. Hon gör allt med 190% inlevelse ? Snygga Hedda från Tinas Festival’s Goldens.

HelsiTar’s Agilityväst är bästa vårtecknet

När 4 övertaggade träningssugna hundar sitter still samtidigt OCH någon lyckas ta en bild! ..då är man sjukt glad att bilden är tagen bakifrån så inte våra ansikten syns och förstör alltihop.. Asgarv är inte smickrande för kameran ?
Man kan tro att jag håller något gott i handen?

Träningen med Alex före påsk blev en av de mest lyckade och roliga träningarna på länge! Sånt bra flyt med alla fyra hundarna och allt satt klockrent. 

Frejas slalom var bättre än jag vågat hoppas, trots störning av fågelbajs på planen (tydligen väldigt mumsigt), lösa hundar, mopedister som brummade förbi, andra hundar som skällde i närheten och med tanke på att vi över vintern använt träningsplanen till mest bus och stoj (träning där, i meterdjup snö, med två Chinese Cresteds kändes lite omotiverat).

Det där med Freestyletävling känns inte helt omotiverat och långt borta faktiskt ?

 Alex provade Frejas slalom, de två har aldrig kört det ihop, och till och med då presterade Frejset på topp. Här ska tilläggas att tre andra hundar sprang lösa runt dem när bilden togs!

Det som kändes kanske allra mest underbart var att få dra på sig Agilityvästen från HelsiTar direkt över en ziptröja, ett säkert vårtecken! ❤️

Är ni sugna på att köpa en egen hundförarväst från HelsiTar så finns det att klicka hem Här från trevligaste webbshoppen  CSiGORA’s hundbutik! ✌?️