Team cia – Canine in Action

Arkiv för Fysträning Kategorin

Framåtsug i löpningen

Pluspoäng till den som ser Goldie på bilden ?

Igår testade vi passivitetsträning vid lekplatsen och det gick faktiskt bra. Freja tyckte väl det var lite mystiskt att stå bunden och ”bortglömd” där borta och behövde skälla till några gånger för att påminna oss om vart hon fanns. Men det lär bli bättre med tiden. Annars tar jag med canvasbur så har dom tryggheten med sig i den.

I övrigt så har vi tränat hundmöten. Vissa går pissdåligt och andra går kanon. Jag önskar att jag hade okomplicerade hundar… ?

Min nya förhoppning och tanke är att få igång Freja på canicross så hon och jag kan komma in i en egen bubbla och springa tillsammans. Jag hoppas på att det kan öka hennes självförtroende och samtidigt göra henne fysiskt stark och även lite trött och nöjd ? Första steget är bara att få henne att vilja springa framåt…. Framåtsug är prio ett just nu!


Video från våran första träning ?? Från att inte vilja springa alls – till detta känns ändå jäkligt bra!

Matte har blivit galen


Hundarna trodde jag blivit knäpp.. ”Upp för trapporna alla 7 våningar?! Varför i hela friden då för?”

Jag försöker förklara för Freja att vi måste röra oss för att hon ska få tillbaka formen och bli fit igen. Tyvärr verkar hon tycka kroppsidealet som var förr passar henne utmärkt, ”Att ha en stor kroppshydda betyder välfärd och att man har råd att äta gott”. 

Jag ska nog försöka övertala henne att gå raskare på promenaderna, och visa att skosterräng och backar inte är så illa som det ser ut ✌?️

Om min mammakropp snyggar till sig på vägen är det en trevlig bonus ?

Vardagsträning och Dogparkour


Frejas träning mot en sundare, mer musklad (mindre hullad) kropp har startat.

För mig har Dogparkour blivit ett självklart val av vardagsträning. Det går att utföra vart som helst, är både lätt och roligt samt krävs ingen extra planering och tid för att utföra. Du kan gå din vanliga runda och hitta massor med roliga utmaningar – bara du har parkourglasögonen på ??

Utöver det har vi börjat gå i mer kuperad terräng samt tar längre promenader. Nu pratar vi inte om flera timmars vandring i vildmarken, utan längre vardagspromenader i skog och mark som kräver lite mer än en vanlig sväng runt området till exempel.

Promenadgodiset är utbytt mot foder. Yes, vi är tråkiga och ”dåliga” just nu och kör torrfoder ? Det ger mig ångest och dåligt samvete, men av olika orsaker har det blivit så nu.. Mer om det kan komma senare om intresse finns. (Jag brinner fortfarande för foderfrågan, så ”en dag” blir det ren barf igen.)

I vilket fall. Promenadgodis = en del av dagsransonen från fodret. Träningsgodis är torkad lunga. Det är gott godis, men väldigt lätt och fettsnålt för hundar som inte ska ha det där lilla extra som sätter sig runt midjan ?

Självklart hänger Goldie också med på träningen och ska förhoppningsvis få lite extra markerade muskler över sommaren. Eftersom hon har lätt att gå ner i vikt så har vi ökat på hennes foderintag en aning så hon inte förlorar kroppsmassa, utan istället har chans att bygga upp muskler ?

Överviktig hund

Promenad i terräng på morgonkvisten

Jag hade en ganska jobbig graviditet, mycket illamående under första halvan, njursten mitt i, och sen när sommaren kom byttes det mot vatten i vader och ben som gjorde det svårt att gå. Eftersom Freja är kastrerad så började hon lägga på sig i rask takt när långpromenader och träningar byttes mot soffmys, även om la om kosten. När lillan kommit hade jag ont pga snittet och sen kom smällvinter så alla våra stigar här ute på landet snöade igen. Korta promenader och inomhusträning + godis för att kompensera = inget bra för figuren!

Nu står jag här med en riktig tjockishund för första gången i mitt liv. Det gör att jag känner mig både som en dålig matte, ledsen över att det gått så långt, och lite handfallen. Vad gör man nu?!

Jag antar att det enda som gäller ett tag framöver är mycket motion, mindre götta, fysträning, kostomläggning och att hålla sig till det, så bekvämligheten inte tar över igen. Nu ska fettet bort och muskler byggas!