Team cia – Canine in Action

Chinese Crested vs. Border Collie

CCD agility
Nu jäklar Goldie, nu kör vi! Du och jag på Agilityläger!

Efter överläggande med mina söta vänner så blev det bestämt, Goldie hänger med på lägret istället för Freja, som är dålig i magen.

Som tur är så älskar Gold godis, så framåt kommer hon ju förhoppningsvis dra, om det finns gotta där framme i alla fall.
Det enda jag egentligen känner är att det blir psykiskt påfrestande, att komma dit och ha en hund som verkligen inte kan någonting!

Chinese Crested agility

Jag hade visserligen med Goldie på förra agilityträningen, eftersom jag tänkte starta upp henne i sommar, och som synes så kan hon i alla fall hoppa! Full fokus på godisskålen! Sen att skicka henne från håll, det är en annan femma..

Vi ska satsa på att betinga in skålen tills på torsdag, så hon drar ordentligt på den. Då är vi en liiten bit på vägen 😉
Passa er på tävlingsbanorna, snart är vi på gång!!

Border Collie agility

Någon annan som var med på träningen var Border Collien – Embla.
Jag kan ju känna att det är ganska bra att Kineserna inte går mot alla BC’s på tävling.. Det är lixom en uns mer röj när de där hundarna sätter fart ut på banan 😛

BC agility

Men med röj följer tyvärr ofta slarv. Vi måste träna in kontaktfälten med Embla, hon hoppar gärna på A-hindret.
Det vill vi inte veta av, så detta får vi traggla i sommar. Eller ”vi”.. Det är väl Jonna som får traggla 😉
Men eftersom jag älskar problemlösning i hundträning så kan jag inte vara tyst!
Här testar vi hur Embla tar kontaktfältet med belöningen precis nedanför hindret. Man ser i ögonen vilken fokus hon har på sin belöning – och ja, kontaktfältet satt som en smäck! 

Kommentera