Team cia – Canine in Action

Din hund hjälper dig att må bättre, både fysiskt och psykiskt

Lupo

Bearded Collie hug

Våra hundar kan hjälpa oss med så mycket,
läs igenom denna listan och ge din hund extra kärlek och omtanke ikväll!

1. De kan sänka ditt kolesterol

Ok, kanske inte ordagrant ”att ha hund ger lägre kolesterol. Men motionen du får, genom de dagliga promenaderna, hjälper dig att sänka kolesterolet!

2 De hjälper att motverka stress

Det räcker att vara i samma rum som ett hus djur. Det får en lugnande effekt.

”Må bra hormonet” – oxytocin frigörs när vi umgås med våra husdjur. Tänk dig in i känslan som fyller dig när du klappar på din hund. Är inte det lugnande så vet jag inte vad som är det 😉 Det minskar även stresshormonet, Kortisol, i vår kropp.

3. De kan minska ditt blodtryck

Att gosa med din hund det kan sänka ditt blodtryck. Återigen, ditt djur hjälper dig att sänka stressen och det kan även hjälpa till att sänka ditt blodtryck. (..och ja, det finns forskning på detta) 😉

4. De boostar din fysik

Hundägare är ute och går, MASSOR. Vi måste ta flera promenader om dagen för att kissa våra pälsklingar!

En studie visade att de som hade hund gick 300 minuter i veckan, medan de som inte hade hund ”bara” gick 168 minuter i veckan 😉 Sug på den ni!

5. De minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar

Slår vi ihop de föregående punkterna kan vi sammanfatta det såhär: mindre stress, lägre blodtryck samt kolesterol plus mer kondition leder till? Just precis! -> Minskad risk för hjärt-kärlsjukdomar.

6. De kan förebygga allergier hos barn

En studie som publicerats i Clinical & Experimental Allergy visade att barn, som exponerats för pälsdjur, då de var under 6 månader gamla löper mindre risk att utveckla allergier, astma och eksem då de är äldre.

7. De minskar depressioner

Det är inte bara fysiken som blir bättre av dina flerfotingar, även det psykiska välmåendet förbättras av att ha en hund i sin närhet. De hjälper till att bygga upp självkänslan, minskar stressnivåerna och kan även hjälpa ägarna med deras självständighet.

Människor som inte vågat sig ut ur sina hem kan med hjälp av stödet från en hund komma ut ur sin rädslobubbla och våga socialisera bland andra människor igen. Säg mig, finns det något som kan rasa barriärer och bygga trygghet på samma sätt som en varm tass i ditt knä, eller en uppmuntrande blöt nos mot din kind när du är rädd och ledsen? 🙂

Ta hand om er själva och era flerfotingar där ute, de hjälper till med mer än många tror, bara ni tillåter dem

Undersökningen är publicerad av Expressen

3 Kommentarer
  1. Intressant!

  2. Absolut, jag tror på varenda påstående <3

Lämna ett svar