Team cia – Canine in Action

Frukost i Kong på stranden

Kong

Monster mouth

Såna här dagar kommer jag ta med mig resten av året, för att orka med vintern 
Igår åkte jag och Jonna iväg tidigt för att spendera förmiddagen på stranden tillsammans våra tassbarn, med oss hade vi picknick åt både oss och hundarna. Vad är mysigare än att äta frukost vid vattenbrynet ute i solen? Det enda som fattades var väl jordgubbar, ingen äkta sommarfrukost utan jordgubbar..

Powderpuff water

Roligast var ändå att se hur Freja förändrats sen förra året!
Hon som tidigare vart tveksam till vatten la in högsta växeln och sprang som en vilde och busade runt på stranden och rakt ut i sjön. Detta kan nog bli en riktig badhund ändå 😀 Min lilla pälskling har växt så mycket bara under sista halvåret. Från att vara en osäker liten ärta, till att blomma ut och börja ta för sig allt mer. Vi har lång väg kvar, men jag börjar se resultat på all träning, äntligen!!

Jag har satt upp en morot för mig själv.. Det blir INGEN valp innan Freja är helt säker och trygg, fram tills dess ska hon få all min tid och energi. Ja, fördelat mellan henne och Goldie såklart! Men det ska inte komma in någon ny liten i flocken som kräver uppmärksamhet som Gold och Freja behöver av mig just nu.
Sen vet jag hur svårt det är att träna utan lite press, så jag har satt upp ett mål, om Två år är vi klara!
Det känns rimligt tidsmässigt samt att om två år är Freja 5 år och Goldie 7 år, det är ganska bra åldersmässigt för att släppa in en liten Shappe 😉

5 Kommentarer
  1. Åh vad kul att höra att ni gjort framsteg och hon har blivit tryggare 🙂 Är det en omplacering eller har du haft henne från valpålder?

    • Jag har haft henne sen valp. Hon har alltid varit rädd och försiktig :/ Tidigare har jag arbetat i motvind genom att försöka gå in och träna direkt där hon har rädslor, vilket inte fungerat alls.. Men sen jag började fokusera på att stärka hennes självförtroende inom sånt hon tycker om, istället för att försöka ”arbeta bort rädslorna” har hon gjort grymma framsteg 😀 Tack <3

  2. Vilken underbar förmiddag ni verkar ha haft. Nästa gång får ni ta med er en liter jordgubbar att snaska på också .
    Kram

  3. Vad fint ni ser ut att ha haft det! Jag tänker exakt samma med valp, fokusera på hunden man har i första hand tills det fungerar jättebra innan man tar in någon ny i flocken =)

    • Visst är det så. Ingen ide att ta in någon ny innan flocken man har fungerar så bra som det bara går 🙂 Det misstaget har jag gjort innan, och det gör jag inte om! Men det är inte lätt, när det suger i valptarmen!!

Lämna ett svar