Team cia – Canine in Action

Guldagilityn 2014

Guldagility

Jag och mina två Fellow Hundnördar ställde klockan på 03.00 i lördags för att åka på endagstripp Guldagilityn 2014 (vad gör man inte för en redigt hundnördig dag i solen?).

07.30 var vi på plats i Kalmar, och dagen kunde inte ha börjat bättre. En glad man stod och vinkade oss välkomna när vi rullade in på parkeringen och solen sken ner på oss från en, om inte klarblå så i alla fall blå/vit himmel!

Ok, jag kunde vart gladare om jag haft med mig min systemkamera, men när sambon ska ut på fotouppdrag samtidigt så får man ibland snällt nöja sig med lillkameran. Även om det var lite surt att det skulle infalla precis under årets största agilityevent 😉

Guldagilityn 2014

Vid Maxi banan satt vi som klistrade första tiden, eftersom Jonna skulle kika på Sandskogens kelpies, där mamman till hennes blivande hund (och tillika hennes blivande agilitystjärna) var med och tävlade. Inte mig emot, jag kan nog sitta vart som helst där solen skiner och hundar springer.

Guldagilityn Border collie

Vi flyttade runt en del under dagen, men av någon anledning fanns mest Kelpies och Border Collies vart vi än hamnade..

Vart är alla Chinese Cresteds och Schapendoes när man vill se dem?

Inser att jag får träna upp mina hundar rejält, och även ligga i ordentligt med min blivande Shappe så vi kan ta plats på banorna 😉
Jag fick se en Schapendoes och en Kines tävla under dagen i alla fall, det är jag väldigt glad över. Men nästa gång ska jag sitta klistrad på Medium- och Small-banorna när just de två raserna ska springa!

Guldagilityn dogmania

Guldagilityn

SAMSUNG Guldagilityn dogmania

Jag ska även erkänna att det shoppades lite under Guldagilityn.. Man kan inte besöka ett hundevent utan att kika på vad som erbjuds i shoppingtälten 😉

En Hol-ee roller hade jag redan bestämt mig för att köpa, så det kändes lite som en skänk från ovan när korgen med alla nätbollar tonade upp framför mig vid Dogmanias tält. Cias shoppingmode var tänt och gick inte att stoppa!

Innan vi kommit därifrån hade jag även nappat åt mig två påsar Minitrainer Kanin & Ris, även om jag har femtioelva olika godissorter liggande hemma redan.
Men ”det är ju så små bra bitar, och dessutom kanin”, som jag försökte intala mig själv för att få lov att stoppa ner mitt godisfynd i den gröna snygga påsen tillsammans med Hol-ee rollen och lite annat mys som jag passade på att nappa till mig på vägen genom butikstältet 😉

2 Kommentarer
  1. Nej men vad kul, ni kom iväg i allafall. Även om det känns lite väl tidigt att gå upp och sticka iväg på en söndag

Kommentera