Team cia – Canine in Action

Hur utbrett är EKO-tänket i hundvärlden?

Urtekram

Egentligen skulle jag åkt och tränat agility idag, men eftersom jag sovit riktigt dåligt i snart en vecka så börjar energin tryta.

Är det något jag verkligen tror på så är det att man bara ska träna när man själv har energin för det. Om din energi är låg, om du är lättretlig och alldeles för trött så kommer hundarna känna av det direkt och då blir träningspasset inte alls vad det borde vara. I alla fall om du har känsliga hundar, vilket jag har.
Sagt och gjort: ingen träning för oss idag.

Istället tappade jag upp ett varmt bad, tände ljus och bara slappnade av tillsammans med en talbok och mina nya produkter får Urtekram som jag verkligen älskar!

Urtekram är Skandinaviens största ekologiska grossist. Deras kroppsvårdsserie har certifierats av Ecocert och de innehåller 100% vegetabiliska ingredienser. Deras produkter är också märkta av djurrättsorganisationen ECEAE som garanterar att varken råvarorna eller slutprodukterna är testade på djur i något leverantörsled ♥ ♥ ♥ Nämnde jag att de dessutom är rättvisemärkta? 😉

K9 hundshampo
Tyvärr har inte hundarnas Shampoo och Balsam lika fina märkningar som Urtekram.. Även om K9 allt är bra nog, sett utifrån att pälsen och huden blir smidig, glansig och fin. För att inte tala om hur gott det luktar!

Men.. Finns det några bra produkter för hund EKO-produkter som innehåller så lite ”skit” som det bara går och inte är testade på djur?Produkterna får gärna vara rättvisemärkta samt inte innehålla animaliska biprodukter!

Om det finns ett sånt Shampoo och Balsam för hund så hojta till. Annars får väl hundarna helt enkelt börja använda mina produkter i framtiden 🙂

Jag ger mina hundar så ren mat och så naturligt godis som det bara går, så varför smeta in de med produkter innehållandes andra djur och skräp?

4 Kommentarer
 1. Hej,

  Dog artist tog fram balsam och schampo som är ekologiskt och ej djurtestat, vet ej om det är rättvisemärkt. Har schampo hemma men har ej testat det, men plus är att det innehåller lavendel som fästingar inte ska tycka om. 🙂

  http://www.petdesign.se/hund/pals-klovard/ekologiskt-hundbalsam-med-silkprotein-fran-dogartist-2

  Använd ej eget schampo och balsam till djuren då våra produkter innehåller fel PH och skadar mer än de hjälper. 🙂

  Mvh
  Rebecca

  • Tack! 😀 Detta ska jag kolla upp!
   Vet ju att egna produkter inte är bra till hundarna, därför jag köpt produkter även om de inte känns helt hundra iom att de troligtvis är testade och innehåller en hel del tokigt.. Men Dog artist låter ju absolut intressant!

 2. Åh, något sådant schampoo skulle jag också vilja hitta till hundarna, när det jag har nu väl tagit slut… Köpte PCL-schampoo som fungerar tokbra och som verkar räcka i en halv evighet. Dessutom, nu när jag barfar så behöver ju hundskrället aldrig badas 😉 Att maten sedan är absolut bästa tänkbara både för hund samt vad jag stödjer för djurhållning OCH min plånbok känns riktigt bra. Övrigt miljötänk har jag också när det gäller hunderiet då jag inte köper nya produkter om det inte absolut behövs och gärna köper begagnat när det gäller leksaker m.m. Kort sagt, jag tänker på miljön, alltid, och det känns riktigt bra.

  • Härligt att höra! Jag är ju lite dålig på detta med produkter, eftersom jag gillar att shoppa hundsaker 🙁 Men jag försöker i mesta mån att köpa egenproducerat på ett eller annat vis, från privatpersoner och/eller mindre företag, för att inte stödja storjättarna i alla fall 😉 Det känns lite gott i hjärtat!
   Nu har pappren skickats till jordbruksverket med så jag ska kunna handla hundarnas mat direkt på slakterier och där med bli ännu mer kritisk i vad jag utfodrar med än jag redan är 😛
   Jag kommer snart vara en sån där ”jobbig jävel” som ska vara speciell med allt och bara ha för mig massa specialgrejer ^^

Lämna ett svar