Team cia – Canine in Action

Klövar, blod och kamp

viltspår

Min Freja (mycket om Freja just nu) gillar verkligen inte att leka på andras initiativ, vilket stör mig eftersom jag vill kunna använda lek och kamp som belöning i till exempel Agilityn.
Något som däremot väcker hennes kamplust är klöv, hon fullkomligt älskar klövar! Vi brukar använda klöven som koppel från viltspåret till bilen, eftersom hon stolt bär sin fångst hela vägen 🙂
Där någonstans föddes en idé.. Om man borrar hål i en miniklöv och fäster en kamptrasa i änden.. Vad händer då?

Sagt och gjort, ut på balkongen, fram med borren (tog ett gammalt slitet borr så vi slipper få blodspår i väggarna framöver) sen var det bara att borra, fästa trasan och knyta väl!

Viltspår

Igår testade jag klövkamptrasan för första gången i spåret och det gick kanon! Min tanke är att senare förflytta kampen från spåret, till annan träning. Men just nu bygger jag upp viljan att ha ”leksaken” genom att använda den i spåret, eftersom mina hundar älskar att spåra och hitta den mumsiga klöven i slutet. Jag bygger alltså ett värde i leksaken på detta vis 🙂
Hon får arbeta för att hitta den, kampa på väg till bilen och sen är den borta till nästa spår.. Detta är ju av naturliga orsaker inte en leksak som kommer ligga framme för jämnan här hemma 😉

Sen får man säga vad man vill om att låta hunden gnaga på klöven efter att de hittat den i spåret. Vissa tillåter det, för att skapa ökat intresse för klöven och spåret, andra tillåter det inte alls. Jag är ingen expert, vi har bara gått en Viltspårskurs hittills, så mina tankar behöver absolut inte vara de rätta!

Men som ni förstått så tillåter jag klövknag efter färdigt spår 😛
Jag vill att klöven blir megasuperbästa belöningen efter ett lyckat spår!

Lämna ett svar