Team cia – Canine in Action

Kvällsrutiner med hund

kvallsrutiner-nakenhund-tandborste
För oss människor är ju kvällsrutinen ofta en ganska enkel sak som sker just av rutin.

Men hur ser våra hundars kvällsrutiner ut?

För mina är det ungefär såhär.

Promenad vid 17-18 någonstans, skönt att ha det gjort innan den riktiga kvällen startar liksom.
Efter det blir det kvällsmat, vilket hundarna vet väldigt väl. När man kommer in från eftermiddags-kisset är det raka vägen till köket för att studsa upp och ner och putta matte på benen medan hon förbereder kvällsmat. Helst ska det vara färdigt att serveras så fort hundarna kommer innanför dörren, om de får bestämma själva!

Denna rutinen blir lite knasig om man någon gång går promenaden lite tidigare, låt oss säga vid 16..
Då blir det ett evigt spring till köket efter vi kommit in. Så fort någon rör sig här hemma så rusar hundarna till köket.

Rör vi oss inte däremot så börjar Freja med sin ”ge mig mat”-outstare.
Den går ut på att hon lägger sig snett bakom den hon utmanar och stirrar uppfodrande tills vi uppmärksammar henne.
Har man inte sett henne inom någon minut så börjar konstiga ljud komma från hennes mun.. Som ett morrgnäll ”brrrauh… brrrauh”. Ifall inte heller detta skulle hjälpa börjar gläfsandet.. Ett ljust uppfodrande gläfs som kan väcka döda på mils avstånd ”mahh, mahh, MAAHHH”.. FREJA FÖR BÖVELEN, jaja ni får väl maten då!

Nu kan jag tillägga att om vi mot förmodan inte skulle ge maten efter gläfsandet, så kommer vi till ”ger ni inte mig maten så äter jag upp något annat istället”-stadiet, vilket går ut precis på vad det låter som. Hon hämtar något själv. Oftast en av mina favoritskor, något som ligger på köksbordet, eller en mobilladdare.. Kul Freja, väldigt kul..

Vad har ni för sköna kvällsrutiner med era hundar? 🙂

2 Kommentarer
  1. Här hemma blir oftast kvällspromenaden efter middagen. När barnen kommer hem från skolan är de ofta väldigt hungriga och vi brukar äta hyfsat tidigt. Efter promenaden äter Frost sin kvällsmat.
    Det sista som görs innan sängdags är naturligtvis tandborstning. Barnen och hunden in i badrummet och samtliga tänder borstas.

Lämna ett svar