Team cia – Canine in Action

Magsjuk hund

Chinese Crested Dog

Stackars min lilla älskling är magsjuk.
Här om veckan var Freja dålig, och nu är det Goldies tur att bli dålig 🙁
Typiskt nog kom det precis när hon är på semester hos ”mormor” dessutom.. Det är aldrig roligt att ha hundarna hos hundvakt när de är sjuka, framförallt inte för vaktens skull, som tvingas ta hand om skonkost och 100 rastningar för att slippa olyckor.

Tydligen går det väldigt mycket magsjukor nu och jag känner flera hundar som vart dåliga de sista veckorna.
Jag förstår inte varför folk inte bara kan ta upp efter sina hundar så slipper risken vara så stor att sånt här sprids nu när värmen ger näring åt bakterier och snusk! Jag delar gärna med mig av en påse om du själv glömt på promenaden, det är bara att hojta, vi har alltid med oss ett gäng extra!

När våra hundar är sjuka brukar vi svälta dem ett dygn (eller tills magen är tom), under denna tid får de vätskeersättning för att de inte ska bli uttorkade.

När det inte längre rinner ur hundarna vid varje promenad börjar vi fasa in skonkost (tex Hills I/D eller överkokt ris och lite vit fisk). Detta ger vi lite men ofta, tex en tesked varannan/var tredje timme. Vänj magen lugnt, se hur det tas emot och fortsätt samtidigt ge vätska.
Vi har även Canikur hemma för att hjälpa magen på traven under tiden vi ger skonkosten 🙂

Behöver jag säga att hundarna under denna tid enbart får korta lugna koppelpromenader och att vi inte låter dem äta massa skräp ute 😉 Träning är uteslutet, mys i soffan är det enda som står på schemat!

Recept på vätskeersättning
Koka
½ liter vatten
1msk druvsocker/honung
½ tsk salt
1krm bikarbonat/bakpulver

Hills i/d

3 Kommentarer
  1. När Zito va mindre hade han problem med magen ett tag. Vi åkte till veterinären och kollade upp det och då fick vi ett pulver som heter fortiflora eller nått sånt. Har glömt namnet. Vi gav honom även ris och ett annat foder från Royal Canin. Efter det har han aldrig varit dålig i magen 🙂

  2. Fantsktiskt bra tips, funkar alltid när hunden är magsjuk!

Lämna ett svar