Team cia – Canine in Action

Med iCPooch kan du koppla upp dig till din hund när som helst

Jag såg nyss den här videon, innehållande ”reklam” för en uppfinning som gör att du kan koppla upp dig till din hund när som helst uunder tiden du är iväg och hunden är kvar hemma (eller på annan plats där du placerar din iCPooch för den delen).

Det är tydligen en ung tjej som kom på idén eftersom hennes omplaceringshund har separationsångest och hon ville kunna lugna hunden genom att vara närvarande även då hon inte är hemma.

Det fungerar genom att du placerar en smartphone eller padda i din iCPooch och därefter kan du ringa upp den när som helst via videosamtal och därigenom prata med dig hund och se vad den har för sig. Du kan även ge din hund en godbit via iCPoochen så den blir extra glad.

Tjejen som uppfunnit detta hävdar att hennes hund blivit mycket lugnare och stabilare sen de började ringa använda uppfinningen.

Men min fråga är: Kan det verkligen fungera?

Jag har snarare en tanke om att hundarna kommer bli ännu mer stressade av att höra någon prata från en maskin (känner de ens igen vår röst helt genom telefonens högtalare?).
Sen tanken med att kunna Se hunden när du är borta och även att kunna ge godis, det är något jag absolut tror på! Speciellt i syfte att ensamträna din hund som har separationsångest. Men just pratandet, mja, det är jag skeptisk till!

Vad tror ni om iCPooch? Bra eller anus? 🙂

icpooch

1 Kommentar
  1. Det vore ju nått för oss 😀

Lämna ett svar