Team cia – Canine in Action

Min första hund – Lincoln

white chinese crested dog

Vi kör vidare på bloggutmaningen med fjärde punkten ”Min första hund”. Vi har alltid haft hundar i familjen. Men efter att vår vita schäfer Pepsi dog bestämde sig mina föräldrar för att inte skaffa fler hundar.. Då var det alltså dags för mig att ta över hundägarrollen i vår familj..

Jag läste på om raser, funderade, letade, tänkte lite till och kom till sist fram till att jag behövde en Chinese Crested i mitt liv! Cakma Cowes Vanilla Milkshake flyttade år 2007 hem till oss ❤ 

linc-puppis
Ett foto från dagen då vi hämtade vår lille älskling

chinese crested dog

Resan med Lincoln blev kort, han gick bort 4 år gammal av en autoimmun sjukdom som gjorde att han skulle förblött inifrån om vi inte skulle klivit in och avslutat lidandet i tid.
En vecka efter första synliga symptomen, två blåmärken på halsen, fick han för sista gången säga farväl till brorsan Chester, hoppa in i bilen och åka till Blå Stjärnan i Borås för att somna in..

Han vårdades den sista veckan hos Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg där han fick blodtransfusioner och intensivvård dagligen.. Men tyvärr hjälpte det inte min lille ängel 🙁

Den här älskade lilla hunden räddade mitt liv genom att komma till oss, jag kommer aldrig glömma hans svarta pepparkornsögon som alltid såg så melankoliska och frågande ut till allt i livet.

linc_falkorFalcor (The Neverending Story) eller Lincoln.. Vem är vem?

Jag orkar fortfarande inte riktigt skriva om slutet, allt gick så fort och mina band till Lincoln var verkligen starka. Kanske är det därför det dröjt så länge innan jag ens kunde skriva detta inlägget?

Freja sitter just nu i mitt knä och pussar bort mina tårar, tänk hur fantastiska hundar är. Jag kommer aldrig leva utan hund i mitt liv, hur ont det än gör när de går bort och inte finns med oss längre på jorden..
Kan även skriva att Goldie ligger på sängen i solen och kisar frågande på mig under tunga ögonlock. När jag tittar tillbaka på henne viftar den lilla svansen så mycket att jag tror hon ska lyfta och flyga iväg 😉
En tröstare och ett lyckopiller, vad mer kan jag begära? ❤ ❤ ❤ 

———————————————————————————-

Hela listan

Dag 1 – Presentera mig själv
Dag 2 – Presentera min hund
Dag 3 – Berätta om din hunds ras
Dag 4 – Din första hund
Dag 5 – Vilken mat äter din hund
Dag 6 – Renrasig eller blandras
Dag 7 – Hundsport
Dag 8 – Ditt bästa godisrecept
Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund
Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund
Dag 11 – Hur valde du kennel
Dag 12 – En ras du skulle vilja ha
Dag 13 – En ras du inte vill ha
Dag 14 – Det här älskar min hund
Dag 15 – Det här tycker inte min hund om
Dag 16 – Visa en rolig bild på din hund
Dag 17 – Ditt favoritminne med din hund
Dag 18 – Tik eller hane
Dag 19 – Varför har du hund
Dag 20 – Ditt mål för 2015

1 Kommentar
  1. Lincoln <3

Kommentera