Team cia – Canine in Action

Namnträning


Det blev ingen hundpsykolog för lillfia denna veckan som planerat. Dagarna, tiderna, barnvakterna osv räckte inte till..

Men nästa vecka blir vårt första riktiga träningstillfälle istället och vi är peppade! Tills dess fortsätter vi med namnträning bland annat. Det är något jag rekommenderar att ni gör då och då, för att verkligen hålla hundens intresse för sitt namn vid liv. Ofta tjatar vi namnet gång på gång och hunden ser tillslut sitt namn som ett tråkigt brus. Något vi säger som inte har någon speciell mening.

Betinga namnet är skiiiit-tråkig träning, jag vet. Men det är väldigt simpelt och det lönar sig, jag lovar!

Det du gör är helt enkelt att betinga in hundens namn, som när du klickar in hunden med klicker om ni gjort det.

Ta 10 godisar och sätt igång. Säg hundens namn och samtidigt ger du hunden en god godis. Inget mer än det. Namn-godis, tills godiset är slut. Upprepa någon gång dagligen under en period och sen upprepa träningen med jämna eller ojämna mellanrum framöver.

Freja – Godis, Freja – Godis, Freja – Godis.

Enklare kan det nästan inte bli, och din hund kommer få en nytändning på sitt namn och reagera snabbare (och med mer glädje) när du använder namnet i framtiden!

Passa till exempel på att träna på promenaden eller i reklampausen när ni kikar på kvällstv. Eller varför inte servera maten i form av ett litet namnträningspass ? Förena nytta med nöje, snabbt och lätt!

Lämna ett svar