Team cia – Canine in Action

Olika hundars syn på vatten

Pufflan badar
Freja ser nästan ut att tycka det är gott i vattnet

BadhundGoldie på väg in mot land

Border CollieEmbla har insett att vatten är riktigt kul

GoldenDessie ÄLSKAR vatten

Här om dagen var vi ute och badade med en Nakenhund, en Powderpuff, en Border Collie och en Golden Retriever. Alla har olika syn på vatten, och jag kan avslöja att jag skrev hundarna i ordningen ”vattenhatare” till ”vattenälskare” 😉

Så fort vi närmar oss vatten hamnar Dessie (Golden Retriever) i ett tillstånd av extas, det märks inte att tjejen är elva år kan jag lova. Snarare en busig och alert tvååring som rusar ner i vattnet och sen inte lämnar det blöta förrän vi måste åka därifrån. Draghjälp – Ingen!

Embla (Border collie) är lite tvekande till en början, men när bollen plockas fram blir allt lattjo. Hon kan rusa runt hur länge som helst, kampa, jaga boll, busa och ha kul 😀 Draghjälp – Bollen!

Freja (Chinese Crested Powderpuff) är ytterst fundersam till detta med vatten.. ”Ska man vara i det där blöta menar ni?”. Men med lite övertalning blir det faktiskt ganska skönt med svalkan. Bara man slipper simma! Draghjälp – Matte + Godis.

Goldie (Chinese Crested Dog, naken) ”VATTEN?! Jag hoppas att du skojar kärring?!”. Mer behöver man nästan inte säga.. Goldie avskyr vatten, om det inte befinner sig i en vattenskål man dricker ifrån. Hon kan plaska ut några steg, om hon får jäkligt gott godis för besväret. Men att stanna kvar i vattnet? Nej tack! Vatten är till för att drickas, INGET ANNAT! Draghjälp – Dra åt fanders människoj*vel!

Hur är era hundar med vatten? 🙂

4 Kommentarer
  1. När Olle vet att han ska få bada så är ja som en flygande vante efter honom…
    (så vi jobbar på att man ska gå fint till vattnet o vänta tills ett varsågod innan man får springa i)

  2. Åh vad fina bilder 😀 Zacko älskar att bada 😀

  3. Fina bilder som vanligt, på härliga hundar med stora personligheter.

Lämna ett svar