Team cia – Canine in Action

Olika ”skolor” inom BARF

fryst-barf

Tillbaka hemma efter en givande helg med Hundsnack i Växjö!

Helgen gav en del aha-tankar, inte minst under Jill ”Jipotimas” Mellströms föreläsning om naturlig utfodring – BARF.
Mycket kändes igen och bekräftades, annat snurrades till i huvudet, eller till och med omkullkastades.
Till exempel detta om frysta ben, som jag skrivit ett inlägg om tidigare. Jag har fått lära mig att frysta ben är big No No eftersom strukturen ändras då ben fryses och att benen därmed kan splittras och förstöra nere i magen. Men enligt Jill är det helt ok att ge fryst, så det råder absolut olika skolor kring BARF:ande.
Min tanke och ståndpunkt är att ni som ger rå föda till era hundar ska använda ert eget sunda förnuft, känn efter och ge på det vis ni känner är rätt.

Jag ger till exempel inte bärande ben, som märgben, även om många andra tycker det är helt ok att servera det till sina hundar.
Eftersom jag har en ras där tänder ofta är ett problem så vill jag inte riskera tandfrakturer eller slita onödigt på känsliga gaddar, när det ändå finns så mycket andra mjukare ben att käka 🙂

Men för det säger jag inte att det är fel att ge till en annan hund, även om jag såklart tycker man ska vara medveten om att detta är ben som djuren använder för att gå på, alltså ben som är gjorda för att bära upp många-många kilo. Har du en hund som vill bita sönder ben så kanske du ska fundera en gång extra, har du däremot försiktiga hundar som gnager och petar bort köttet på benen men inte biter onödigt så… Ja, ni förstår kanske min tanke.

Nu är jag ingen expert, utan ganska ny på Råutfodring. Men jag tycker det är väldigt intressant och jag lär mig nytt hela tiden!
I takt med att jag lär mig nytt och spännande så kommer jag såklart även uppdatera er 😉

Jag har ändrat lite små detaljer i mitt gamla inlägg om ben, som ni kan läsa här, så det ska stämma mer överens med vad jag lärt mig sen dess. Jag vill kunna stå helt för det som står i min blogg eftersom jag vet att många läser och tar till sig av innehållet 🙂

Puss på er mina sköna vänner och alla andra finingar!

Lämna ett svar