Team cia – Canine in Action

Om mig

Cia

Mitt liv med hund började då jag, tre dagar gammal, kom hem till familjens schäfertik – Cindy.

Väl hemma lades jag på hallmattan där jag blev grundligt genom-nosad och godkänd in i flocken, Tack för förtroendet Cindy!
Sen dess har jag levt sida vid sina med familjens, och senare mina egna hundar, vilka haft stor betydelse för hur mitt liv utvecklats genom åren.

Som barn och tonåring var det bruksraser, främst schäfer, som fångade mitt intresse. Därför kom valet av min första egna hund lite som en överraskning för många då jag som 17 åring förälskade mig i Chinese Crested dog.
För att kompensera schäferns storlek, eller för att jag helt enkelt älskar hundar, så lever jag idag tillsammans med mina två Chinese Cresteds (en powderpuff och en nakenfis). Med oss bor även hundarnas Husse, och tillika min sambo, Fredric och vår lilla dotter Villemo som föddes sommaren 2015.

Jag har provat på allt från att jobba i klädbutik till massör men efter en kris i mitt liv kände jag att det var dags för en nystart, jag vill leva livet fullt ut och satsa på det som gör mig lycklig – Hundar!
Sen dess har hunnit med att jobba på hunddagis, hundpensionat samt på ett Homeopati och Friskvårdscenter där många av våra patienter var djur.

Inspirerad av Kari Larsdotter Hansson på Pussentorpet började jag min utbildning till Hunddagisföreståndare hos Hundens Hus i Göteborg. Jag fastnade direkt för deras sätt att se på hundar, och ville inte lämna skolbänken! Efter ett samtal med min lärare Pia Myrseth bestämde jag mig för att läsa till Hundinstruktör, det bästa beslutet jag tagit i mitt liv. jag tog min instruktörsexamen med goda lovord hösten 2013.

Jag är även utbildad Rallyinstruktör hos Hundens hus, samt Rallymixinstruktör utbildad hos Hundens Utbildningsakademi.

Efter det har jag hunnit med flera intressanta Clinics (Bland annat med Eva Bodfäldt och Eva Bertilsson) samt föreläsningar med t.ex Per Jensen.

Nu väntar fortsättningen, planerna är stora och många!