Team cia – Canine in Action

Rostat kaffe och Monster mouth

Kafferost

Stutkött
Monstermouth

Även om det kan se ut så i bloggen så är jag faktiskt inte alltid ute och tränar hundar! Ganska ofta är jag hemma och myser också.
Som här om dagen till exempel..  Sambon bestämde sig oförhappandes för att rosta ett lass kaffe och jag blev, av någon anledning, satt som ”kaffevakt” för att se till så bönorna inte brändes.

När man har kaffevakten (köksvakt) gäller det att inte lämna köket mer än för korta kissepauser, så det handlar alltså om att roa sig bäst man kan på de kvadratmeter som bjuds runt kafferosten..
Eftersom jag inte ens dricker kaffe så kändes uppgiften omåttligt tråkig och jag bestämde mig snabbt för att sluta stirra in i rosten, och istället pyssla ihop ett mellanmål åt hundarna!

Eftersom hela vår frys fortfarande är full med mumsigt stutkött så har jag oändliga mängder att arbeta med, vilket känns väldigt lyxigt 😀
Denna gången blev det grytbitarna som åkte fram. För att göra det hela lite roligare så fick även ”min” Monster Girl (monster mouth), som jag köpt på Motiverade Hundar, hänga med ut i det fria (så fritt som köket blir under kaffevakten som sagt…) tillsammans med en orange fillefjonk som tidigare innehållit en evighetsgodis eller vad dem heter.
Mina hundar vägrade äta den där hårda klumpen som satt i, så därför fungerar den orangea gummigrejen nu för tiden som ”kong” till deras köttiga mellanmål istället. Återbruk gillar vi i den här familjen 😉

Har ni tips på andra sätt att aktivera hundarna kring maten/mellanmålen?
Behövs alltid bra tips för att busa till råutfodringen ytterligare 😀

1 Kommentar
  1. Mmmm, nyrostat kaffe!

Lämna ett svar