Team cia – Canine in Action

Bloggutmaning del 3 – Såna där nakenhundar

CCD

Då har vi kommit till punkt tre i utmaningen – Där jag ska berätta om min ras..

Det vanligaste jag får höra när jag berättar vad jag har för hundar är

”…Åh.. såna.. Nääh..”

Vad betyder ens det där ”Näääh”??
Sen en annan vanlig reaktion är

”Nakenhundar? Usch, såna gillar inte jag”.

Men tack vännen, jag ska genast anteckna och skriva upp det på listan över raser som du aldrig kommer köpa! 😉
Intressant nog blir reaktionen en helt annan när mina hundar är med. Då brukar det förvånat låta ungefär såhär ”Men vad fina de är! Jag har ju bara sett nakenhundar på bild innan och då ser de inte alls lika fina ut”

Saken är den att jag älskar Chinese Cresteds, både powderpuffar och nakna. De är fantastiska små hundar med mycket personlighet och egen vilja. Det går inte att förklara hur en kines är genom några rader text, alla är olika personligheter och man kan inte lägga in dem i ett fack och säga ”detta är en ras som älskar jakt, apportering osv osv”.. Man kan nämligen få nästan vad som helst 😉

Du kan få en rädd liten hare som inte vill hälsa på någon.. Eller varför inte en superglad sprätt som är överallt på en gång?

Gemensamt är att de ÄLSKAR sin familj och sina vänner över allt annat på jorden 

Ps. Köper du en Chinese Crested kan du räkna med att bli stannad både en och två gånger på promenaderna genom stan framöver 😉

CCD

Hela utmaningslistan hittar du längst ner i detta inlägget!

3 Kommentarer
  1. Med helt underbara hundar. En stor hund i själ och hjärta men i en liten kropp. Älskar dom ❤️

  2. sv: hej angående din fråga om jag gått freestyle kurs så, nej. Inte tränat med någon heller. Här i småland är freestyle inte poppis alls utan vi är få 10 personer utspridda som tävlar alls, knappt. Så har inte funnits så mycket kurs att gå, men skulle gärna göra det 😉 kurser är alltid roliga och letade som en tok när jag börja… Finns tussen videos som inspiration och rekommenderar att titta på t.ex crufts där de lagt ut efter livsändning.

Kommentera