Team cia – Canine in Action

Spannmålsfria Priima NK

priima NK
20kg spannmålsfritt färskfoder direkt från fabriken.

Äntligen ska vi få testa färskfodret från Priima NK. Jag har hört olika, men mestadels positiva upplevelser om just det spannmålsfria alternativet från Priima.
Vissa har reagerat över att NK beskrivs som kompletteringsfoder, anledningen till detta är (enligt ägaren) eftersom de anser att hundar behöver spannmål/vegetabilier för att må bra.
Eftersom NK inte innehåller spannmål så blir det alltså, enligt dem, bara ett kompletteringsfoder. Själv tror jag inte att hundarna behöver massa extra grönt och spannmål, så därför kommer jag heller inte tillsätta ”grönt”.
Däremot får mina hundar extra av RKB (råa köttiga ben), fiskolja samt IMMUN från Standardt, eftersom jag anser att de behöver tillskott av kalk + fisk då de äter Priima NK 🙂

Priima NkGoldie blev tvungen att inspektera vad som inhandlats..

 Köttet är från Svenska djur, fodret är närproducerat, vi köper det till grymt pris direkt ut fabriken som bara ligger någon mil hemifrån, så det ska verkligen bli spännande att testa för att se hur mina jyckar fungerar på Priima! Jag har funderat länge på att prova, utan att få tummen ur. Men nu så!! 🙂

Läs mer om Priima NK här

prima Nk
Ett inlägg om hur vi delar de stora foderkorvarna kommer under helgen! Vi har testat några olika metoder 😉

5 Kommentarer
 1. Ska man inte ge dom några grönsaker alls?

  • Man kan ge hundar grönsaker, absolut. Det råder delade meningar där..
   Jag tror det kan fungera som bukfylla, men det är inget jag ger på daglig basis till mina egna 🙂
   Lite bonusfakta: Ska en hund ta upp det som finns i grönsaker så behöver de vara förvällda eller ångkokta.. 😉

  • Man kan ge hundar grönsaker, absolut. Det råder delade meningar där..
   Jag tror det kan fungera som bukfylla, men det är inget jag ger på daglig basis till mina egna 🙂
   Lite bonusfakta: Ska en hund ta upp det som finns i grönsaker så behöver de tex vara förvällda eller ångkokta.. 😉

 2. Heej.
  Vart kan jag köpa de utan att behöva åka till fabriken?
  Vill gärna ge mina de men har inte möjlighet att ta mig själv till fabriken!

  • Team Cia

   Såg du det jag skickade om Carina på Byrackan? Annars brukar folk åka då och då, ofta tycker dem det är bra när fler beställer samtidigt så man delar bensin. Så jag skulle kikat i Borås Hundgrupp och sen hållt i de kontakterna som svarar även till framtida shoppingturer! 🙂

Lämna ett svar