Team cia – Canine in Action

Stressmonstret är här

Ibland behöver man bara ta en paus i allt och rensa huvudet!

Kallt, regn och snö om vart annat, men ändå en väldigt uppfriskande stund när jag och Alexandra var i hagen förra veckan. Jag har haft alldeles för mycket i huvudet det sista, så jag behöver dagar när jag bara är och andas.

I lördags var min första (nästan) lediga dag på hur länge som helst. Även om jag är sjukskriven och inte ska jobba så fyller min ADHD dagarna med massor av saker som enligt min hjärna ”måste” göras, ”nu direkt”.
För andra kanske det kan ses som småsaker, eller sånt man kan säga nej till och vänta med. Men för mig blir det stort som största monstret, och blir det inte gjort snabbt så växer monstret i storlek och styrka tills jag nockas, av stress och ångest, och knappt kan ta mig upp.

Jag hoppas verkligen att jag kan få hjälp med att styra om min hjärna lite, för jag känner själv att detta inte fungerar. När man är heltids-sjukskriven ska man inte arbeta övertid dygnet runt. Det säger ju sig självt! Speciellt inte med tanke på hur dåligt ”betalt” vi sjukskrivna har 😉

Nu ska jag se om jag lyckas lägga mig på soffan någon minut innan förberedelserna inför kvällens Agilitykurs sätts igång. Stressen i kroppen gör att jag troligen kommer studsa upp igen så fort jag lagt mig, om jag ens lyckas ta mig till soffan innan jag hittar något annat som ”måste göras”..

Kommentera