Team cia – Canine in Action

Utställningskurs för hanteringsrädd hund

Freja-Växjö

Eftersom vi har duktiga utställningshandlern Ulrika Johansson, från Fairymist hundar, hos oss på Hundspektra så funderar jag på att dra nytta av de möjligheter det ger. Freja tycker inte om att bli hanterad av främlingar, vilket gör att jag inte ställt ut henne hittills, även om jag skulle tycka det var roligt att se vilken kritik hon skulle få.

Men nu när jag har en professionell handler så nära funderar jag på att gå en av hennes utställningskurser för att se om vi kan arbeta mot en bättre situation kring hanteringsbiten för Freja.

Ulrika själv tyckte absolut jag kunde gå den och att vi riktar träningen speciellt på hantering i vårt fall.. Tänk om jag skulle kunna ställa henne i framtiden? Vad härligt det vore att komma över den spärren!

Sen tänker jag såhär: En kurs är aldrig i onödan, även om vi inte kommer kunna ställa ut så lär vi oss alltid något. Sen kommer jag ju ha lite extra i bakfickan inför nästa hunds utställningar i framtiden!

Det känns lite extra kul att gå kurs för någon som dels har utbildningar för utställningshandlers där en av hennes yngsta elever gått så långt att hon är utsedd till en av Sveriges bästa juniorhandlers. Ulrikas egen hund Einar kvalificerade sig dessutom till Crufts 2016 under MyDog, så jag vågar nog säga att hon är riktigt duktig – Den där Ulrika 😉

2 Kommentarer
  1. Åh Frejabus 🙂
    Jag har själv haft tankarna på att gå utställningskurs även om Greta är en blandras som ändå inte skulle plocka några poäng (underbett och sådant) – bara för hanteringens och både min och hundens utvecklings skull. Och Alva är ju så gryyymt duktig och härlig människa så det lär nog allt bli för henne här med. Det är svårt att lita på att folk lär ut ”rätt” med all dagens tekniker men Alva är så himla go och vi båda trivs verkligen med henne så ser absolut inget hinder att gå hos henne igen <3

    • Känner samma här! Är väldigt kräsen med hantering av Freja, så det inte blir värre. Men jag tror ABSOLUT att Alva är rätt person att gå för här 😀
      Jag ska bara räkna igenom ekonomin lite först.. För att se om det blir denna eller nästa omgång av kursen 🙂

Lämna ett svar