Team cia – Canine in Action

Vänskap vs. Venlafaxin

Chinese crested powderpuff b&w

Denna helgen har verkligen vart den värsta på länge, allt har varit upp och ner. Planerna för sommaren känns oövervinnerliga och jag har legat som ett kolli under en filt i soffan..

I höstas började jag den långa resan för att (än en gång) reda ut mitt mående. Läkare och psykologer hade en tanke om bland annat ADHD, så nu gick remissen till neuropsyk. Det kan ta lång tid att slussas rätt, därefter följer ytterligare tid för utredningar, intervjuer och fastställande. Därför tyckte min läkare att det var värt att sätta in medicin, för att jag skulle kunna få energi om dagarna samt ändå kunna slappna av och få den sömn jag behövde om nätterna.
Min hjärna går nämligen på högvarv konstant, kvällar och nätter är inget undantag och jag ligger ofta vaken i timtal och funderar efter läggdags.

Efter mycket om och men, eftersom jag dels inte känner effekt av psykofarmaka, samt även är för tabletträdd och envis för att gå med på ”sömntabletter” så tyckte läkaren att Venlafaxin var ett bra alternativ för mig, tillfälligt tills jag kommit på plats och påbörjat min ADHD-utredning. Jag var noga med att poängtera att detta enbart skulle vara tillfälligt och jag ville inte ha något som påverkade mig som person, utan enbart ett preparat som gjorde väntan uthärdlig.. Med det sagt så litade jag på att läkaren visste vad hen gjorde..

Nu i efterhand har min syn på läkare egentligen inte ändrats alls.. Jag har noll tillit till dem, och jag mår sämre än jag någonsin gjort före jag började med denna medicinen!

Allt var ok, tills jag skulle börja fasa ut tabletterna. Vi pratar utsättningssymtom från helvetet!
Jag har haft frossa, svettningar, illamående, balansstörningar, yrsel, ljuskänslighet, sjuka mardrömmar, paranoia, ångestattacker.. Jag låg och undrade vad fasen det var för ljud som skrapade så högt, tills jag insåg att det var ljudet från när mina egna ögon rörde sig!

Hade jag inte haft google och kunnat läsa på om utsättningen av Venlafaxin så skulle jag troligen åkt till akuten eller skrivit in mig på psyk direkt.. För sån ångest som jag haft i helgen har jag aldrig känt innan!
Även om jag förstod att det var tabletterna som pratade så kunde jag inte få in i huvudet att jag inte kände likadant som tabletterna sa åt mig att känna.
På något vis sa hjärnan ”Det är såhär det alltid är innerst inne, allt annat är bara fake.. Du mår dåligt, kommer alltid må dåligt och ingen runt dig bryr sig det minsta om hur du känner” och det var ingen idé att säga emot, för det var den enda rätta sanningen.

Som tur är så finns folk runt mig som hjälper till, så nu ska jag fasa ut skiten ännu långsammare och förhoppningsvis vara helt fri från medicin i slutet av sommaren.

HUR kan läkare skriva ut ett sån preparat som en tillfällig lösning? Det är för mig helt galet.. Sen att de inte berättar hur man kan må under utfasningen är skandal. Hade jag inte vetat vad som hände så skulle jag tro att jag var döende eller höll på att tappa förståndet helt!

Chinese crested mahogny

Idag, när jag äntligen kunde stå på benen igen drog mina fina vänner med mig till Göteborg på hundshopping på GG’s, massage för Goldie hos bästa Anna på Hund i Harmoni i Kungsbacka samt kursavslutning i Agility hos Jeanette Ahlin i Töllsjö/Bollebygd.

En perfekt dag avslutades sedan med hundbad i Blå lagunen plus mysig ”middag” tillsammans med våra sambos på Burger King 😉
Vem behöver fina restauranger när man har fantastiskt sällskap? Alla ställen känns som slott i erat sällskap!!

 Tack Jonna & Alex för att ni är mina änglar i hundnördsförklädnad 

Vänner

2 Kommentarer
  1. Blir så glad för din skull att du har dina fina ”hundmänniskor” runt omkring dig då det gungar för fullt .
    Kram finaste dottern min.

  2. Det som kan være en bakdel med leger er at de kan henge seg opp i å behandle symptomend i stedet for bakenforliggende årsaker. Jeg var en periode plaget med hodepine og legen var flinke til å skive ut smertestillende, men jeg fikk først hjelp når jeg oppsøkte naprapat som undersøkte hele kroppen for å finne ut hva som var årsaken til hodepinen. Jeg hadde spente og stive muskler i rygg og nakke, når jeg fikk orden på det forsvant hodepinen også 🙂
    Jeg er så glad for at du har hundemennesker som hjelper deg, kan ikke forestille meg hvilke utfordringer du har i hverdagen. Blir inspirert av å lese om slike som deg 🙂

Lämna ett svar