Team cia – Canine in Action

You should not hit dogs

pet the dog
Denna bild är sammanfattar precis det jag hoppas på att kunna förmedla till mina medmänniskor och hundägare runt omkring.

Första gången jag såg Cesar Millan fick jag en obehaglig känsla i magen. Jag hade själv en så kallad ”problemhund” som varken gillade andra människor eller hundar, skulle jag alfarulla honom och kräva min plats som ledare?

-Detta är ju det enda programmet som bjuds, så det han säger måste ju vara rätt?

Efter att ha sett ett antal avsnitt klarade jag inte mer, jag fick ångest vid bara tanken på hans program.

-Är det för att jag är en dålig hundägare som jag inte klarar av att se mer? Eftersom Cesar vet mer än mig och klarar av att hantera hundar bättre än mig?

Nu vet jag bättre. Olusten inuti mig kom på grund av att jag kände att det Cesar gjorde gick helt emot allt det jag står för, alla mina principer om hur man hanterar andra levande varelser.

Jag skulle aldrig lägga min hand på en av mina hundar! Sen får andra säga vad dom vill, jag vet att mina hundar inte är dom mest ”väluppfostrade” hundarna. Det är inte vad som är viktigt för mig. Livskvalité, samspel och glädje är vad jag bygger våran vardag på! Jag arbetar utifrån dom metoder som passar mig och mina hundar bäst 🙂

”You should not hit dogs”

Lämna ett svar